Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

«The Met: Live In Hd» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με την παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε συνεργασία με την MetropolitanOperaκαι τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ συνεχίζει για τέταρτη χρονιά το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live In Hd» με νέες παραγωγές.
Η σεζόν της Met Opera Live in HD στην πόλη μας αρχίζει με τη γνωστή κωμωδία του Rossini
«Ο Κουρέας της Σεβίλλης»
Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met: Live in HD, που αυτήν τη στιγμή μεταδίδεται σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων σε πάνω από 66 χώρες παγκοσμίως, έχει προσελκύσει περισσότερους από 15 εκατομμύρια θεατές από την έναρξή του, τον Δεκέμβριο του 2006.
Το φιλόμουσο ελληνικό κοινό το αγκάλιασε από την αρχή του, ενώ ολοένα και περισσότεροι θεατές το ανακαλύπτουν κάθε χρόνο.

Οι αίθουσες προβολής αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού. Οι 14 πόλεις που συμμετέχουν καλύπτουν γεωγραφικά σχεδόν όλη την Ελλάδα, και θέτουν τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά, καθώς δεν υπάρχει άλλο δίκτυο πανελλαδικά που να προβάλει ταυτόχρονα μια εκδήλωση σε τόσες πολλές πόλεις.
 Στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας θα προβληθούν οι παραστάσεις:
Gioacchino Rossini «Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ»,  22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, στις 19:55
 Η γεμάτη ζωντάνια και κέφι παραγωγή της ΜΕΤ στην κλασική κωμωδία του Rossini –που έχει να επιδείξει μερικές από τις πιο γνωστές μελωδίες του λυρικού μελοδράματος – παρουσιάζει την Isabel Leonard στον ρόλο της κεφάτης Ροζίνας, τον Lawrence Brownlee στον ρόλο του πονηρού αγαπημένου της και τον Christopher Maltman στον ρόλο του απέραντα πολυμήχανου και γοητευτικού κουρέα. Ο Michele Mariotti διευθύνει τη ζωηρή και μελωδική μουσική.
Franz Lehár «Η ΕΥΘΥΜΗ ΧΗΡΑ»,  17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015, στις 19:55
ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Η σπουδαία Renée Fleming πρωταγωνιστεί στον ρόλο της συναρπαστικής μοιραίας γυναίκας που γοητεύει όλο το Παρίσι στην κεφάτη οπερέτα του Lehár, σε μια νέα σκηνοθεσία από τη δεξιοτέχνη σκηνοθέτη και χορογράφο του Μπρόντγουεϊ Susan Stroman (The Producers, Oklahoma, Contact). Η Stroman και η σκηνογραφική της ομάδα, με τον Julian Crouch (Satyagraha, The Enchanted Island) και τον σχεδιαστή κουστουμιών William Ivey Long (Cinderella, Grey Gardens, Hairspray), δημιούργησαν ένα art – nouveau σκηνικό που βρίσκει την κορύφωσή του με τον χορό και το τραγούδι των grisettes στο θρυλικό Μαξίμ. Ο Nathan Gunn συμπρωταγωνιστεί ως Ντανίλο και η Kelli O’Hara είναι η Βαλενσιάν.  Διευθύνει ο Andrew Davis.
Peter Tchaikovsky/ Bela Bartók «ΓΙΟΛΑΝΤΑ – ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΟΥΚΑ ΚΥΑΝΟΠΩΓΩΝΑ» 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 / ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ,  στις 19:30
 Μετά τη θριαμβευτική ερμηνεία της στις παραστάσεις της ΜΕΤ του Ευγένιου Ονιέγκιν, η Anna Netrebko ερμηνεύει μία ακόμα ηρωίδα του Tchaikovsky στην πρώτη όπερα αυτής της ενδιαφέρουσας διπλής παράστασης, που αποτελείται από ένα μαγευτικό παραμύθι (Γιολάντα) και ένα ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ (Το Κάστρο του Δούκα Κυανοπώγωνα). Η Netrebko είναι η όμορφη τυφλή κοπέλα που ζει τον πρώτο της έρωτα στη Γιολάντα, ενώ η Nadja Michael είναι το αθώο θύμα του σατανικού Κυανοπώγωνα που ερμηνεύει ο Mikhail Petrenko. Στη Γιολάντα πρωταγωνιστεί και ο Piotr Beczala.
Τις δύο όπερες σκηνοθετεί ο Mariusz Trelinski, που εμπνεύστηκε από τις κλασικές νουάρ ταινίες της δεκαετίας του ’40 και διευθύνει ο Valery Gergiev.
 Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 18 ευρώ γενική είσοδος και 13 ευρώ για ανέργους, φοιτητές, παιδιά και συλλόγους (για προσέλευση άνω των 20 ατόμων).  Οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται από την Metropolitan Opera και τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς επίσης και για την προπώληση των εισιτηρίων,  μπορείτε να επικοινωνείτε στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης ημέρες και ώρες γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου