Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας: Προβολή του "Nebraska" του Αλεξάντερ Πέιν στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας συνεχίζουν τις προβολές σύγχρονων και διακεκριμένων ταινιών, με ένα ασπρόμαυρο road movie χαρακτήρων και τρυφερών συναισθημάτων από τον σκηνοθέτη του «Πλαγίως» και των «Απογόνων». Σας περιμένουμε την Τρίτη 04-11-2014 ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στην προβολή του “Nebraska” του Ελληνοαμερικάνου Αλεξάντερ Πέιν (Αlexander Payne). Είσοδος ελεύθερη.
Βραβείο αντρικής ερμηνείας στις Κάννες για τον Μπρους Ντερν.Υποψήφιο για 6 Όσκαρ και 5 Χρυσές Σφαίρες

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Πιστεύοντας πως έχει κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια από το τυχερό κουπόνι ενός περιοδικού, ένας πεισματάρης γέρος ξεκινά μαζί με τον γιο του ένα οδικό ταξίδι από τη Μοντάνα στη Νεμπράσκα για να εισπράξει τα χρήματα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ταινία και τους συντελεστές..

Ο Αλεξάντερ Πέιν βάζει σ' ένα αμάξι που τρέχει προς τα πίσω το άδοξο αμερικάνικο όνειρο των γονιών μας κι εμάς συνοδηγούς, με σκοπό να το απομυθοποιήσουμε, να το κοροϊδέψουμε, να το συγχωρέσουμε, να συγκινηθούμε.
Μία τρυφερή, ασπρόμαυρη, προσωπική μπαλάντα...

ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΡΙΤΙΚΗ:
Από όπου κι αν προέρχεσαι, νιώθεις ότι έχεις αφήσει πίσω τα σύνορα της Νεμπράσκα και ξεφυλλίζεις το μη φωτογενές ασπρόμαυρο άλμπουμ των δικών σου γονιών. Και είναι σαν να το βλέπεις για πρώτη φορά. Γιατί είσαι αρκετά μεγάλος πια για να τους κοιτάξεις χωρίς φίλτρο, να τους αποδεχτείς για αυτό που ακριβώς είναι και να τους αγαπήσεις από την αρχή. (Πόλυ Λυκούργου - Flix)

Εκεί όπου πετυχαίνει απόλυτα η ταινία είναι στο κέντρο, στην καρδιά της, στη συνάντηση όλων των συνιστωσών της οικογένειας του Γούντι στη γενέτειρα, το Χόθορν της Νεμπράσκα.(...) Η ελληνικότητα του Πέιν, ο οποίος έχει μεγαλώσει στην Ομάχα και ξέρει τις πεδιάδες και τη νοοτροπία των κατοίκων, έχει αποδειχθεί στον τρόπο που τόσα χρόνια χειρίζεται την πολυπλοκότητα της οικογένειας, με τις ευθύνες, την ένταση, την ξεχειλωμένη αγάπη και τη σχιζοφρένεια. Εδώ προσθέτει την αγένεια και τη βλαχιά. (Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος - lifo)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου