Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Έλεγχοι σε δημόσια κτίρια στη Ζάκυνθο από μηχανικούς του ΕΜΠ

Ελέγχους για τη στατικότητα δημοσίων κτιρίων στη Ζάκυνθο διενήργησε τις τελευταίες ημέρες κλιμάκιο μηχανικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που βρέθηκε στο νησί μετά από πρόσκληση του δήμου Ζακύνθου.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε, πως θα πρέπει να κατεδαφιστεί άμεσα το γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Ζακύνθου, το οποίο είχε υποστεί ζημιές έπειτα από σεισμούς στα μέσα της περασμένης δεκαετίας και παρέμενε κλειστό, αλλά και ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε δύο σημαντικά δημόσια κτίρια, στο κέντρο της πόλης.

Ένα ακόμα κτίριο που ελέγχθηκε,
είναι το Πνευματικό Κέντρο του δήμου, ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο οποίο στεγάζεται το ιστορικό αρχείο, η βιβλιοθήκη, αίθουσα διαλέξεων και κινηματοθέατρο και το άλλο είναι το παλιό Εργατικό Κέντρο, ένα επίσης νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, που σήμερα παραμένει κλειστό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το Πνευματικό Κέντρο χρειάζεται μικρές παρεμβάσεις, ενώ για το κτίριο του Εργατικού Κέντρου απαιτούνται μεγαλύτερες παρεμβάσεις, καθώς για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

 «Αν κάναμε παρέμβαση πριν από 5 ή 10 χρόνια τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Αν δεν κάνουμε τίποτα τα υπόλοιπα 5 χρόνια, το κτίριο θα καταρρεύσει», δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα στην πόλη που κινδυνεύει να καταστραφεί

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου