Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Δεκάδες εθελοντές για την Τράπεζα Μυελού των Οστών στη Λαμία

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία Τράπεζας Μυελού των Οστών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λαμία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή πολλών ακόμη συλλόγων και φορέων.
Σε αυτή την πρώτη συνάντηση που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της οδού Λεωνίδου, υπήρξε η πρώτη επαφή με την συγκλονιστική εμπειρία να γίνεις δότης μυελού των οστών, κάτι που ισοδυναμεί με το να δίνεις ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό σου.
Οι δεκάδες πρώτοι εθελοντές που βρέθηκαν στην εκδήλωση, αποτελούν ένα πολύ θετικό βήμα, για την υποστήριξη συνολικά της τεράστιας προσπάθειας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ» που πρωτοστατεί στον εθελοντισμό ζωής.


Στην εκδήλωση, ακούστηκαν συγκλονιστικές ιστορίες ζωής, για το πώς άνθρωποι νίκησαν τον καρκίνο, χάρη στους εθελοντές δότες μυελού των οστών. Η συμβατότητα σε τέτοιους είδους επεμβάσεις, κάνει σχεδόν τον κάθε εθελοντή μοναδικό, για αυτό ο στόχος είναι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο πολύ εθελοντές ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες κάποιοι συνάνθρωποι μας να βοηθηθούν.


 «Σίγουρα η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και συγχρόνως ενθαρρυντική για να συνεχίσουμε», λέει στην “eΦ” η κα Γεωργία Καλλέργη μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου του ΣΕΠΕ. «Είδα πολλά νέα παιδιά 20 με 30 ετών να έρχονται ενημερωμένα για να γίνουν εθελοντές. Σήμερα (Σ.Σ: Χθες), βάλαμε τη μαγιά και θα συνεχίσουμε με εκδηλώσεις την εκστρατεία ενημέρωσης, όλη τη χρονιά σε συνεργασία με τους συλλόγους που έχουν δηλώσει συμμετοχή», μας ενημερώνει η κα Καλλέργη.

 Αν θέλετε και σεις να ενημερωθείτε για το τι σημαίνει να είσαι μέλος μιας τράπεζας μυελού των οστών, για το πώς μπορείς να γίνεις δότης και πώς να σώσεις μια ζωή, μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στη σελίδα, http://www.oramaelpidas.gr/

Πηγή efthia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου