Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η παρέλαση της 28 Οκτωβρίου.

Ανήμερα της 28 Οκτωβρίου και έβρεχε από το πρωί. Κάποια στιγμή ένα τοπικό κανάλι ανακοίνωσε ότι λόγο των καιρικών συνθηκών η στρατιωτική παρέλαση θα διεξαχθεί κανονικά με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η απόφαση για την διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης θα αποφασιστεί στις 11.30. Κάποια στιγμή το ίδιο τοπικό κανάλι ανακοίνωσε ότι οι μαθητικές παρελάσεις στην Θήβα και στο Καρπενήσι ακυρώθηκαν λόγο των καιρικών συνθηκών. Στις 11,30 ανακοινώθηκε ότι η μαθητική παρέλαση θα διεξαχθεί κανονικά παρά την ψιλή βροχή που συνέχισε να πέφτει.
Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι η επιτυχία της παρέλασης εξαρτιόταν πλέων από  θέληση και στην αποφασιστικότητα των μαθητών.

Ομολογώ ότι με ξάφνιασαν Με καμάρι τα είδα να περνούν κάτω από το ψιλόβροχο  με βρεγμένα τα μαλλιά τους και  ρούχα τους λες και πήγαιναν εκδρομή, όλα, δεν έφυγε κανένα. Χαμογελαστά και ευδιάθετα που νόμιζες ότι έπαιζαν το αγαπημένο τους σπορ στην γειτονιά τους. Δεν θα ασχοληθώ με τα μίνι τα μαλλιά καρφί βαμμένα τούφες κλπ που μέχρι πέρυσι με εξόργιζαν διότι σήμερα οι μαθητές τα κάλυψαν με την αποφασιστικότητα τους.   Τα Λαμιωτάκια σήμερα εβδομήντα τέσσερα χρόνια αργότερα έδειξαν ότι κρατούν καλά μέσα τους την φλόγα των προγόνων τους . Σαν σήμερα οι προγονοί τους μέσα στα χιόνια και στις λάσπες τσάκιζαν τα φασιστικά όνειρα ενός επίδοξου εισβολέα έτσι και αυτά σήμερα με το σπαθί τους διέψευσαν τους οποιουσδήποτε επικριτές τους.
Με καμάρι επίσης παρακολουθήσαμε  τους διάφορους συλλόγους απ όλη την Ελλάδα αλλά και την παρέλαση των νέων Σαρακατσαναίων που έπειτα από πολλά χρόνια ξανάκαναν την εμφάνιση τους σε παρέλαση . Επίσης είδαμε τα στρατευμένα νιάτα της πατρίδας μας άντρες και γυναίκες να περνούν σε  διάταξη σε όλη την διάρκεια της παρέλασης.
    Υ/Γ. Δεν ξέρω ποιος πήρε την απόφαση να περάσουν οι μαθητές παρέλαση κάτω από το ψιλόβροχο αλλά οι ίδιοι  οι μαθητές μας έδειξαν ότι εμείς με τις αποφάσεις μας είμαστε αυτοί που θα κάνουμε τα παιδιά μας απευθύνουν πολίτες η θα τα αφήσουμε για πάντα παιδιά.

Γεώργιος Καλλιώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου