Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων

Το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων  δηλώνει τη συμπαράστασή του, στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με τις οποίες διαμαρτύρονται για το δήθεν «επανέλεγχο» των συμβάσεων που προωθεί το ΥΔΜΗΔ βάσει του Ν. 4250/2014 και την άρνησή του να συμπράξει στη μεθόδευση αυτή, που μόνο στόχο έχει την ανεύρεση υποψηφίων προς απόλυση, ώστε η  κυβέρνηση να συμμορφωθεί προς τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμμένει στο στόχο για 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους και αναζητά προσχήματα για να συνεχίσει την κοινωνικά ανάλγητη αυτή επιλογή.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας πως ήδη σε όλη την κλίμακα  του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος για τυχόν πλαστά δικαιολογητικά εργαζομένων, διαδικασία με την οποία συμφωνούμε και συντασσόμαστε απόλυτα, σε αντίθεση με την προσπάθεια επανεξέτασης όλων των συμβάσεων από το μηδέν, που πλήττει αδιακρίτως δικαίους και αδίκους. Το ίδιο ισχύει για κάθε παρατυπία στις προσλήψεις και προτείνουμε την τιμωρία των πολιτικών υπευθύνων με συγκεκριμένο επιμερισμό ευθυνών.


Δηλώνουμε την αγωνία μας για την απόλυτη κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης, αφού μετά από 4 χρόνια διαρκών περικοπών, συγχώνευσης και κατάργησης δομών, παγώματος των προσλήψεων, αποχωρήσεων, κινητικότητας και απολύσεων προσωπικού, οι υπηρεσίες των Δήμων είναι πλέον σε οριακή κατάσταση. Τυχόν απόλυση των συμβασιούχων, οι περισσότεροι από τους οποίους στελεχώνουν σημαντικές υπηρεσίες, όπως οι παιδικοί σταθμοί ή η καθαριότητα, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή.

Διατρανώνουμε  την αντίθεσή μας σε διαδικασία- υπό οποιονδήποτε μανδύα και αν εμφανίζεται- που έχει στόχο την περαιτέρω αποδυνάμωση της Αυτοδιοίκησης και την απόλυση των εργαζομένων, γι΄αυτό και θα πάρουμε κάθε νομική, θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία, από κοινού με τους εργαζομένους και τους πολίτες του Δήμου μας, για τη αποτροπή της.

Εκφράζουμε την σταθερή και αταλάντευτη προσήλωσή μας  στη διαφανή, ανοιχτή και δημοκρατική λειτουργία του Δήμου σε όλα τα επίπεδα, η οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση, αλλά σε άμεση αλληλεξάρτηση με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης  των εργαζομένων σε αυτόν και όλων των πολιτών, καθώς και με την αποτελεσματική λειτουργία και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών.

ΝΑΙ στη πραγματική αξιολόγηση πρώτα των δομών και των υπηρεσιών  και μετά των εργαζομένων.

ΝΑΙ στη διαφάνεια .

ΟΧΙ στις απολύσεις.

Αιρετοί – εργαζόμενοι – Πολίτες μαζί για την υπεράσπιση του Δήμου μας. 

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ  ΤΗΝ   24-09-2014

Συντάχθηκε το παρόν και υπογράφεται:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             ΤΑ ΜΕΛΗ

( ακολουθούν υπογραφές)

Ακριβές αντίγραφο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΛΕΙΤΣΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου