Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Για 11η χρονιά στο ''Σπάρταθλον'' ο Λαμιώτης Απολλώνιος-Ευάγγελος Γκόγκος!! (βίντεο)

Το κλαδί αγριελιάς, το ρόδι και η κατάθεση ψυχής του Λαμιώτη Σπαρταθλητή

Από τη Φθιωτική Γη στο "Σπάρταθλον" (Αθήνα - Σπάρτη) για 11η συνεχόμενη χρονιά!

Ο Λαμιώτης αθλητής μας, Απολλώνιος - Ευάγγελος Γκόγκος κατέχει το μοναδικό έως σήμερα ρεκόρ των δέκα συνεχόμενων τερματισμών στον πιο δύσκολο αγώνα υπεραποστάσεων στο κόσμο. Το "Σπάρταθλον".

Το «Σπάρταθλον» είναι ο δυσκολότερος αγώνας υπεραποστάσεων και λόγω της συμμετοχής των ικανότερων αθλητών παγκοσμίως και λόγω της μεγάλης απόστασης που καλούνται να διανύσουν οι αθλητές, 246 χιλιόμετρα, Αθήνα - Σπάρτη με ανάβαση του Αρτεμισίου όρους, αλλά και λόγω του μικρού χρονικού περιθωρίου, των 36 ωρών, χωρίς διακοπή και με πολύ αυστηρά ενδιάμεσα περάσματα.

Αγώνες όπως το "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ", είναι περισσότερο ολικές δοκιμασίες και ως δοκιμασίες αποτελούν μια πρόκληση για την ανθρώπινη θέληση. Δεν είναι ένα αθλητικό στοίχημα που έχει να κάνει με τη φυσική αντοχή και μόνο.

Το κλαδί αγριελιάς και το ρόδι....

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα ο Απολλώνιος Ευάγγελος Γκόγκος πήγε στις Θερμοπύλες
για την καθιερωμένη τελετή που κάνει κάθε φορά πριν τρέξει στο «Σπάρταθλον»

Αφήνει ένα ρόδι στο μνημείο των πεσόντων και στη συνέχεια κόβει ένα κλαδί αγριελιάς από το σημείο που έγινε η μάχη των Θερμοπυλών. Και αυτό γιατί ένας κλασικός αθλητής που βιώνει καθημερινά την "ψυχαγωγία" (την αγωγή της ψυχής) ως αρχαία Ελληνική αξία που μόνιμα και διαρκώς την αντιπαραθέτει στην κάθε είδους "διασκέδαση", σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος δηλώνει....

«Το κλαδί της αγριελιάς με συνοδεύει μέχρι τον κάθε τερματισμό μου ως ένδειξη τιμής για τη Φθιωτική γη σε έναν μοναδικό αγώνα που κανένας τερματισμός δεν είναι σίγουρος, διότι είναι μια προσπάθεια που πρέπει να σε οδηγήσει η ψυχή στο τέρμα», είπε ο Απολλώνιος - Ευάγγελος Γκόγκος στο LamiaReport.

Δείτε το βίντεο:




Ο Λαμιώτης Σπαρταθλητής φέτος για 11η συνεχόμενη χρονιά θα προσπαθήσει να διανυσει τα 246 χιλιόμετρα σε λιγότερες από 36 ώρες!!!

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Παρασκευή το πρωί (07:00) κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ οι πρώτοι αθλητές αφού καλύψουν την απόσταση των 246 χλμ θα αρχίσουν να τερματίζουν το πρωί του Σαββάτου μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέχρι τις 19:00, οπότε και συμπληρώνονται οι 36 ώρες που έχουν οριστεί στην προκήρυξη του αγώνα.

Του ευχόμαστε «καλό δρόμο» και την επίτευξη ενός ακόμα τερματισμού, στην κατάμεστη από κόσμο Σπάρτη, που τον γνωρίζει πλέον καλά και τον περιμένει κάθε χρόνο να τερματίσει.

Δείτε το βίντεο από τον περσινό τερματισμό του Απολλώνιου - Ευάγγελου Γκόγκου στον ανδριάντα του Λεωνίδα στην Σπάρτη....

(

Καλή επιτυχία λοιπόν στον εξαιρετικό Έλληνα αθλητή μας και σε όλους αυτούς που μας κάνουν να βλέπουμε τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα μικρότερα !

Στα βήματα του Φειδιππίδη θα τρέξουν την Παρασκευή 380 δρομείς στο 32ο "Σπάρταθλον".

Στο πρώτο "Σπάρταθλον" το 1983 συμμετείχαν 45 αθλητές. Φέτος στην εκκίνηση την 26η Σεπτεμβρίου κάτω από την Ακρόπολη θα παραταχθούν 380 αθλητές από 43 χώρες.

Και οι 380 δρομείς ονειρεύονται να τερματίσουν στο άγαλμα του Λεωνίδα το Σάββατο (27/9) μετά από 36 ώρες στο δρόμο. Σε ντοκιμαντέρ που είχε προβάλλει το National Geographic το 1998 είχε αποδείξει πως το "Σπάρταθλον" είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες στον κόσμο.

Το ίδιο το National Geographic θα καλύψει το φετινό αγώνα, θα "πατήσει" πάνω στο "Σπάρταθλον" για να στήσει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "The Greeks" (οι Έλληνες), όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του συνδέσμου Παναγιώτης Τσιακίρης.

Ο κ. Τσιακίρης επισήμανε ότι κάθε χρόνο αυξάνονται οι ελληνικές συμμετοχές, αφού στον αγώνα θα πάρουν μέρος 52, ενώ 57 ακόμη θα προέρχονται από την Ιαπωνία και 45 από τη Γερμανία.

Επίσης, εκδήλωσε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη και συνολικά από 43 χώρες όλου του κόσμου, αφού όπως είπε έχουν συμμετοχές από Νέα Ζηλανδία, Αργεντινή, Βραζιλία ακόμη και τις Νήσους Φαρόε.

Lamiareport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου