Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Η γκάφα του αιώνα: «Καρφώνονται» μέσω «Διαύγειας» οι Επιθεωρητές – Ανακοινώνουν online που πηγαίνουν για ελέγχους !

Απίστευτο και όμως… ελληνικό. Μία ημέρα πριν από τους προγραμματισμένους ελέγχους που έχει σχεδιάσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας να πραγματοποιήσει στην περιφέρεια για να εντοπίσει ανασφάλιστα απασχολούμενους, η «Διαύγεια» καρφώνει τους ελεγκτές.
Οπως αποκαλύπτει η Ημερησία μέσω της Διαύγειας οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν σε ποιες περιοχές θα μετακινηθούν οι ελεγκτές και να μπορέσουν να «κρύψουν» τις όποιες παρανομίες έχουν κάνει.
Χαρακτηριστικό είναι πως αναφέρεται στη «Διαύγεια» ο τόπος που θα μετακινηθούν την επόμενη ημέρα «εκτός έδρας», το ονοματεπώνυμο του επιθεωρητή εργασίας ακόμη και ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο θα κινηθεί.


Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Κ. Πανταζής, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα, έχει ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να «κλείσει», σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το «παράθυρο» της ιδιότυπης αυτής πληροφόρησης που μολονότι γίνεται για δημοσιονομικούς λόγους (υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο για την «κάλυψη» της δαπάνης) περιορίζει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων και θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την ασφάλεια των μετακινούμενων ελεγκτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου