Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Εγκύκλιος για επίσπευση της κινητικότητας στους δήμους

Επίσπευση των διαδικασιών της ενδοδημοτικής κινητικότητας προβλέπει επείγουσα εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου που απεστάλη σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.
Εγκύκλιος για επίσπευση της κινητικότητας στους δήμους
Ο υπουργός Εσωτερικών ζητά από τους ΟΤΑ να προχωρούν εντός τριών ημερών από την κατάθεση της σχετικής αίτησης του εργαζομένου στην υπογραφή των μετατάξεων.Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Αυγούστου και στόχος του υπουργείου είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα τουλάχιστον 2.000 υπάλληλοι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 3.000 εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας. Οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν δεν θα απειληθούν με απόλυση στο μέλλον και για τον λόγο αυτόν το υπουργείο επιταχύνει τη διαδικασία της μετακίνησής τους.

Η διαδικασία
Η διαδικασία υπογραφής των μετακινήσεων ολοκληρώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου, τέσσερις ημέρες αργότερα από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών. «Με τη νέα ρύθμιση διευκολύνεται η απρόσκοπτη εφαρμογή του Προγράμματος Εθελοντικής Κινητικότητας, δίνοντας τη δυνατότητα η απόφαση μετάταξης να μπορεί να συνταχθεί, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, από την επομένη κιόλας της υποβολής της αίτησης και σε κάθε περίπτωση το αργότερο έως και τις 5.9.2014», αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών.

http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου