Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ποιοί ευθύνονται για την αποψινή τραγωδία στις Κομπoτάδες;

Ένα αγόρι μόλις 9 χρόνων βρήκε το θάνατο απόψε Κυριακή κοντά στις 11 μ.μ. όταν καταπλακώθηκε από ένα τεράστιο κλωνάρι ενός από τα ιστορικά πλατάνια της Πλατείας του χωριού.

Η ιστορία εκτυλίχτηκε στην Πλατεία του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Λαμιέων τις Κομποτάδες όταν στο χώρο υπήρχαν δεκάδες παιδάκια που έπαιζαν αμέριμνα αλλά επάνω από τα κεφάλια τους βρίσκονταν το εδώ και ημέρες λένε έτοιμο να πέσει «δολοφονικό» κλαδί του ενός από τα πλατάνια.
Κι όμως γύρω στις 11 το κακό έγινε, το «μοιραίο» επήλθε, το μεγάλο κλαδί ξεκόλλησε, έσπασε και έπεσε με δύναμη στην Πλατεία και δυστυχώς επάνω στο κεφαλάκι του αθώου και ανυποψίαστου 9χρονου παιδιού ενώ δίπλα του με ελαφρά τραύματα κείτονταν και το 4χρονο αδελφάκι του.

Οι θαμώνες της Πλατείας έσπευσαν μαζικά να βοηθήσουν αλλά ήταν αργά. Το βαρύ κλωνάρι είχε σχεδόν συντρίψει το κεφάλι του παιδιού και το είχε αφήσει νεκρό επί τόπου.

Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ οι διασώστες διαπίστωσαν ότι το παιδάκι ήταν νεκρό και
μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν και εκείνοι με την σειρά τους τον θάνατο του εννιάχρονου ενώ ανέλαβαν την φροντίδα και την παροχή πρώτων βοηθειών στο αδελφάκι του που ευτυχώς είναι καλά και σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι του, αλλά δεν θα βρει τον μεγάλο αδελφό του, αντίθετα θα αντικρύσει δυο συντετριμμένους γονείς που αύριο η μεθαύριο θα συνοδευόσουν το παιδάκι τους στην τελευταία του κατοικία, τόσο νωρίς πριν προλάβουν να το χαρούν και να κάνουν όνειρα για το μέλλον του.


Δεν μπορεί κάποιος-κάποιοι που να πάρει…. έχουν ευθύνες ,σε δημόσιο χώρο γράφτηκε η τραγωδία και ο επίλογος μιας αθώας ζωής!
Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα που οι φύλακες της νομιμότητας σέβονται την ζωή και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων ,άσχετα αν είναι ελληνικής ή όχι καταγωγής, όπου οι θεματοφύλακες εφαρμόζουν τον Νόμο ισότιμα προς όλους τους πολίτες και όχι με πιθανή διάθεση αποενοχοποίησης επωνύμων και τιτλούχων, θα είχαν δώσει εντολή την νύχτα κάποιος (κάποιοι) να την περάσει στο κρατητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας και αύριο το πρωί να οδηγηθεί (οδηγηθούν) στον εισαγγελέα.
Εδώ δεν συνέβη κατι τέτοιο.

Μια «λεπτομέρεια» που μπορεί να εξηγεί πολλά, το θύμα ήταν αλβανικής καταγωγής γιός οικογένειας νόμιμων οικονομικών μεταναστών.
(Δυο φωτογραφίες από τον Κώστα Αποστολόπουλο)

Lamiafm1.gr




1 σχόλιο:

  1. Διαχειριστής28/7/14, 3:30 μ.μ.

    Σε ερώτηση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο το καλοκαίρι του 2011 καταθέσαμε την παρακάτω πρόταση για τα δένδρα της Λαμίας:

    ''να γίνει προσπάθεια καταγραφής όλων των δέντρων της πόλης. να φωτογραφηθούν, να κωδικοποιηθούν κατά είδος, να μπουν σε χάρτες και σε ηλεκτρονικό αρχείο, αλλά και να τοποθετηθεί καρτελάκι στο καθένα με το είδος, την ηλικία (περίπου), την ιστορία του, αν έχει, και να ξεκινήσει μια ιδιαίτερη φροντίδα, ακόμη και απο εθελοντές.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή