Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή χωρίς πρόστιμο για βασανισμό αδέσποτου σκύλου

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή επιβλήθηκε σε 69χρονο κάτοικο του διαμερίσματος Χαρωπού Σερρών για τον βασανισμό που επέφερε το θάνατο υποσιτισμένου αδέσποτου σκύλου.
Σε αντίθεση με πληροφορίες που διέρρευσαν χθες στον δράστη δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 Ευρώ. Αυτό τέτοιο ήταν μόνο αίτημα του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.
Όπως διαβάζουμε στο zoosos.gr, στον δράστη δεν επιβλήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου, που είναι αρμόδιο, το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, όπως ειπώθηκε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα». Μόνο σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί προς τον Δήμο Σιντικής από το Α.Τ. όπως εξήγησε  ο διοικητής του τμήματος κ. Ζιώγας.


Όμως ο Δήμος Σιντικής είναι αναρμόδιος για την επιβολή αυτού του προστίμου, αφού πλέον Δημοτική Αστυνομία, δεν υφίσταται. Έτσι αυτή η διαδικασία για την ώρα έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της άγνοιας της νομοθεσίας από τους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού, «ο 69χρονος κάτοικος Χαρωπού, συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, όταν στις 6 Ιουλίου το βράδυ, έγινε αντιληπτός, από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου, να βασανίζει και να χτυπά ανελέητα, με ένα παλούκι, μέχρι θανάτου ένα υποσιτισμένο, αδέσποτο σκυλί».

«Θεωρήσαμε την ποινή αρκετά επιεική», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού και προσθέτει: «Ακολουθήσαμε το γράμμα του νομού, όπου σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν4039/12, βεβαιώθηκε πριν από λίγες μέρες στο δήμο Σιντικής, για τον εν λόγω κάτοικο Χαρωπού, το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ».

H κα Κοντού αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον κάτοικο της Κάτω Καμήλας Σερρών ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2013 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να σέρνει το σκύλο του δεμένο στις ρόδες της μοτοσυκλέτας του και τον Ιανουάριο του 2014 καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους χωρίς αναστολή και πρόστιμο 5000 Ευρώ (μια είδηση που διάφορες έγκριτες ιστοσελίδες μετέδιδαν διαρκώς χθες ως “φρέσκια”).

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος δράστης της κακοποίησης στην Κάτω Καμήλα μπόρεσε να εξαγοράσει την ποινή του.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου