Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Θα πας κυρά μου στο...παζάρι της ΠΕΛ;

Τελικά θα γίνει ή όχι η εμποροπανήγυρις της Λαμίας στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης;
Οι παρενέργειες της πρόσφατης απόφασης του ΔΣ της ΠΕΛ παίρνουν την μορφή πολεμικού μετώπου με την Διοίκηση τόσο του εμπορικού Συλλόγου όσο και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας.
Χτες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο με εκπροσώπους των δυο συλλόγων ,την Διοίκηση του ΕΒΕ καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας ,του νομικού συμβούλου της περιφέρειας και πολλών άλλων.
Οι εκπρόσωποι των εμπόρων ήταν κάθετοι και αδιαπραγμάτευτοι στην αξίωση τους να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του ΔΣ της ΠΕΛ για την διοργάνωση πανηγυριού με παράλληλη λειτουργία και εμπορικού παζαριού στον χώρο της ΠΕΛ.

Μάλιστα δεν αποκλείεται οι έμποροι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΛ Γιάννης Γρανίτσας τους καλεί σε διάλογο ώστε να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής προκειμένου και η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί και να μην υπάρξει οικονομική αιμορραγία στον εμπορικό κόσμο της Λαμίας.
Βέβαια παζάρι στη Λαμία γίνονταν ως πριν 15 περίπου χρόνια και μάλιστα έξω από την Πανελλήνια Έκθεση και δεν καταργήθηκε γιατί το επεδίωξαν οι έμποροι της Λαμίας, αλλά γιατί η Δημοτική αρχή έκανε το λάθος να βάλει στο… παιχνίδι κάτι αετονύχηδες (κάποιοι εξ αυτών φιλοξενούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας για άλλα βαρύτερα αδικήματα) και έκτοτε τα περίπου 50 εκατομμύρια δραχμές που μας χρωστούν, απλώς διεκδικούνται από τον Δήμο!.
Βέβαια το παζάρι της Λαμίας δεν σταμάτησε ποτέ γιατί αμέσως μετά το πήρε ο Καποδιστριακός τότε Δήμος Γοργοποτάμου, αλλά το…. έφαγε ο Καλλικράτης!
Είναι βέβαιο ότι η κατάσταση των εμπόρων της Λαμίας είναι δραματική ,κάθε ημέρα κλείνουν δυο καταστήματα στην πόλη, κυρίως όχι γιατί οι καταναλωτές τρέχουν τώρα στα παζάρια της Μακρακώμης, της Λιβαδειάς, της Άμφισσας ή αλλού, αλλά κυρίως λόγω της εγκατάστασης περιμετρικά της πόλης πολλών πολυκαταστημάτων που διαθέτουν άνετο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και μαζεύουν «όλο το χαρτί» κατά την έκφραση παλιού λαμιώτη εμπόρου του κέντρου. Επίσης λόγω του παρεμπορίου που ανθεί στην πόλη μας και της οικονομικής πολιτικής που έχει οδηγήσει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας το 35% των ελλήνων να ζουν με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, μαζί με  τους γείτονες Βούλγαρους,Ρουμάνους και  Λετονούς.Την ίδια ώρα ενώ η κυβέρνηση δανείζεται συνεχώς για να στηρίζει τις τράπεζες εκείνες ...πεισματικά γυρίζουν την πλάτη στον έμπορο που ζητά (δανεικά) χρήματα για να κρατήσει ζωντανή την επιχείρηση του .
Σε περίπτωση πάντος που η αντιπαράθεση φτάσει στα άκρα, κατά τον πρόεδρο της ΠΕΛ στο δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1,  υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η Έκθεση αφού κατά το γράμμα του Νόμου δεν μπορεί να διοργανώνει καμία εκδήλωση ούτε την ετήσια έκθεση αν δεν περιορίζεται αποκλειστικά και μόνον στην έκθεση γεωργικών μηχανημάτων όπως προβλέπει η ιδρυτική της απόφαση.
Και όχι μόνο τονίζει ο κ.Γρανίτσας, θα υποχρεωθούμε να διώξουμε από την Έκθεση και τους αθλητικούς συλλόγους και αφού περιέλθουμε σε αδράνεια η έκθεση που είναι κρατική περιουσία θα κλείσει και ως φιλέτο θα δοθεί σε ιδιώτες «επενδυτές».

Πηγή : http://www.lamiafm1.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου