Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι αναπληρωτές στα σχολεία - Πρόσληψη 20.000 εκπαιδευτικών

Με την πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα λυθεί το ζήτημα των θέσεων που πρέπει να καλυφθούν στα σχολεία. Αυτοί, θα προστεθούν στους 2.000 μόνιμους διορισμούς, που θα γίνουν φέτος.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, η πρόσληψη των αναπληρωτών έχει ήδη δρομολογηθεί σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, όπως δήλωσε στο «Βήμα». Ο ίδιος ανέφερε ότι το πρόβλημα φέτος είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά, καθώς συνταξιοδοτούνται 5.000 επιπλέον εκπαιδευτικοί τη στιγμή που ανά χρόνο τις προηγούμενες δύο σχολικές περιόδους συνταξιοδοτούνταν περί τις 6.500 εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα εφέτος έχουν κατατεθεί 1.789 αιτήσεις για συνταξιοδότηση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 3.226 στη Δευτεροβάθμια - συνολικά δηλαδή θα αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία 5.015.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι σχετικές προκηρύξεις θα γίνουν στα τέλη Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί θα ειδοποιηθούν να κάνουν τα χαρτιά τους και με την έναρξη της νέας χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου θα κληθούν να προσέλθουν στα σχολεία που προσελήφθησαν. Προσλήψεις όπως κάθε χρόνο θα γίνονται σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, με τελικό στόχο ως το τέλος του μήνα να έχουν καλυφθεί τα κενά των σχολείων.
Οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας έχουν ήδη γίνει, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και εκείνες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, θα γίνουν ως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ώστε να καταγραφεί στη συνέχεια και η ακριβής εικόνα των κενών που πρέπει να καλυφθούν.
Επιπλέον, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το υπουργείο θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή διάταξη για την επαναφορά της εντοπιότητας για τους δασκάλους και καθηγητές και το «ξεκλείδωμα» ύστερα από σειρά ετών του πίνακα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Ο πίνακας αυτός έχει κλείσει από τον Ιούνιο του 2010 και έκτοτε σταμάτησε να προσμετρείται η προϋπηρεσία τους. Επίσης το υπουργείο Παιδείας θέλει να σταματήσει τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών-«φαντασμάτων», δηλαδή εκείνων που δήλωναν ακριτικές περιοχές για να πάρουν τα πρόσθετα μόρια και μετά, μέσω διαφόρων μεθόδων (αποσπάσεις, άδειες κ.ά.) δεν εμφανίζονταν στα σχολεία αυτά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μεγάλα κενά.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου