Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Άπατο βαρέλι ο ΧΥΤΑ Λαµίας

Ένα από τα πολύπαθα έργα του ∆ήµου Λαµιέων που αποµυζά τα τελευταία χρόνια εκατοµµύρια ευρώ από τα ταµεία της Περιφέρειας και του ∆ήµου χωρίς να µπορεί να κατασκευαστεί ένας οργανωµένος χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών είναι ο περιβόητος ΧΥΤΑ.
Στο ∆ήµο Λαµίας ο όρος ΧΥΤΑ χρησιµοποιείται µόνο κατ’ ευφηµισµόν δεδοµένου ότι τέτοια υποδοµή που να δικαιολογεί την ύπαρξη ΧΥΤΑ δεν υπάρχει. Σύµφωνα µε τους τεχνοκράτες που συνέταξαν την µελέτη για τον περιφερειακό σχεδιασµό διαχείρισης απορριµµάτων στη Λαµία λειτουργεί ένας σκουπιδότοπος που και αυτός είναι κορεσµένος και δεν µπορεί να δεχτεί µεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών από αυτόν που ήδη δέχεται.

Την διαπίστωση αυτή εκτός από τους ειδικούς την κάνουν πλέον και δια γυµνού οφθαλµού και οι µη ειδικοί όπως για παράδειγµα οι δηµότες που κάθε καλοκαίρι είναι υποχρεωµένοι να ζουν µε την ρύπανση που προκαλούν οι συνεχείς πυρκαγιές που ξεσπάνε στο σκουπιδότοπο.
Ωστόσο στο όνοµα της διαχείρισης των σκουπιδιών η σηµερινή ∆ηµοτική Αρχή έχει ξοδέψει πολλές χιλιάδες ευρώ χωρίς να έχει πετύχει το επιθυµητό αποτέλεσµα.

Το θέµα του ΧΥΤΑ επανέρχεται στην επικαιρότητα καθώς την ερχόµενη Παρασκευή στις 12 το µεσηµέρι συνεδριάζει στο ∆ηµαρχείο η Οικονοµική Επιτροπή του ∆ήµου προκειµένου να εξετάσει τις ενστάσεις των εταιρειών που συµµετείχαν στο διαγωνισµό για τη διευθέτηση του υφιστάµενου ΧΥΤΑ και την επέκταση κυττάρου στη θέση ‘’Νευρόπολη‘’.

Λαμιακός Τύπος 14-15 Ιουνίου 2014 

Δείτε επίσης:
Ο σκουπιδότοπος της Λαμίας συνεχίζει να δηλητηριάζει τους δημότες…
Ερώτηση για την φωτιά στον σκουπιδότοπο Λαμίας
Η θέση μας για τα σκουπίδια στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας
Για μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στη Λαμία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου