Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εμμένει στη χρηματοδότηση για τους παιδικούς σταθμούς των Δήμων η ΚΕΔΕ

Στην άμεση χρηματοδότηση των 1.100 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ των δήμων, τουλάχιστον στα περυσινά επίπεδα έτσι ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, εμμένει η ΚΕΔΕ, ενώ τα χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν εκλείψει.

Αυτό επισήμαναν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ Σίμος  Δανιηλίδης, με τους υφυπουργούς Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Πλακιωτάκη, και την Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων,  Άννα Δαλλαπόρτα, για το θέμα της χρηματοδότησης των συγκεκριμένων δομών των δήμων για το διάστημα 2014-2015.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ υπογράμμισαν ότι η συνεχιζόμενη κρίση με την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια φέτος στην αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για συμμετοχή των παιδιών στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα φιλοξενίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 100 χιλιάδες οπότε, με βάση τα παραπάνω, η πολιτεία θα πρέπει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση μειωμένης – σε σχέση με πέρυσι – χρηματοδότησης, θα μείνουν εκτός των δομών αυτών χιλιάδες παιδιά. Την ίδια στιγμή, υπάρχει και ο κίνδυνος πολλοί εργαζόμενοι σε αυτές τις  δομές να χάσουν τη δουλειά τους.

Όπως  δήλωσαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης και ο πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης, στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη να βρεθεί επειγόντως λύση για τη χρηματοδότηση των δομών αυτών, για να  ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος, και να προκηρυχθούν οι θέσεις, δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια για την έγκαιρη και χωρίς προβλήματα έναρξή του  έχουν στενέψει ασφυκτικά.

Οι δύο υφυπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα λύση στο πρόβλημα.

Η ΚΕΔΕ τελεί εν αναμονή των αποφάσεων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου