Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Διαχειρίζομαι το άγχος πριν τις εξετάσεις

Ένας τριετές κύκλος εμπειριών και ανταλλαγών μεταξύ ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών κοινοτήτων έκλεισε σήμερα στο πλαίσιο του προγράμματος  Commenius Regio με την ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Europe Direct (Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Λαμίας), το Μουσικό Σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, με θέμα το άγχος πριν  τις εξετάσεις.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με συντονίστρια την Βασιλική Στοφόρου που προλόγισε τη σημερινή ημερίδα που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου και ήταν αφιερωμένη στις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν την Τετάρτη 28 Μαΐου.



«Μαθαίνοντας να διαχειρίζομαι το άγχος πριν τις εξετάσεις», ήταν η πρώτη εισήγηση από την Ψυχολόγο, Κατερίνα Χριστοδούλου και η «Διατροφή στις εξετάσεις» η παρουσίαση από τη Διατροφολόγο, Ζωή Γιαννακάκη που ακολούθησε.


Με περιεκτικό και κατανοητό τρόπο η κα Χριστοδούλου τόνισε απλά πράγματα που βοηθούν το μαθητή και τον προετοιμάζουν ψυχικά ώστε να είναι ήρεμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση των εξετάσεων, υπογραμμίζοντας τα συνηθισμένα λάθη που κάνουν κυρίως οι γονείς στην προσπάθεια τους να βρουν επιχειρήματα για να του προκαλέσουν το ενδιαφέρον.

Επίσης η κα Γιαννακάκη σημείωσε πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την καλή σωματική κατάσταση του μαθητή πριν και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, τονίζοντας βέβαια πόσο σημαντική είναι γενικά για τον άνθρωπο ανεξάρτητα ηλικίας και δοκιμασιών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, Νίκος Τζήμας, καθώς και ο επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στη Λαμία, Δημήτρης Κωστόπουλος.

comenious1Οι δράσεις τόσο από το Europe Direct όσο και από το Μουσικό Σχολείο θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα με διάφορες εκδηλώσεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου