Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Στην Ανθήλη η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6932837696 6937378138


Λαμία, 4 Απριλίου 2014


Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Στασινό, επισκέφθηκαν την Τοπική Κοινότητα Ανθήλης. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και τους εκπροσώπους των νέων συζητήθηκαν τα προβλήματα της Κοινότητας.

Στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα της απασχόλησης των νέων, τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής και η δυνατότητα παρεμβάσεων εκ μέρους της δημοτικής αρχής για την υποστήριξη ιδιαίτερα των νέων αγροτών  

Αναλυτικά επίσης συζητήθηκαν τα θέματα της καθαριότητας και της κοινότητας των τσιγγάνων. Ειδικά για το θέμα των τσιγγάνων εκφράστηκε η δυσφορία των παρευρισκομένων για τα λάθη που έγιναν ως τώρα στο ζήτημα αυτό.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας και ο Παναγιώτης Στασινός τόνισαν με έμφαση την ανάγκη πιο ενεργής συμμετοχής των κατοίκων, ενός χωριού με πολλές δυνατότητες στην πρωτογενή παραγωγή, με παραγωγικά δραστήριους ανθρώπους δίπλα στην πόλη, πράγμα που αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα.

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών θεωρεί βασικό καθήκον της δημοτικής αρχής τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και ιδιαίτερα των νέων αγροτών με πρωτοβουλίες και συντονισμό συλλογικών δράσεων. Ορισμένες τέτοιες πρωτοβουλίες είναι στην κατεύθυνση του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, των νέων μορφών και καινοτόμων καλλιεργειών, των δικτύων παραγωγών – καταναλωτών, της στήριξης των λαϊκών αγορών με ντόπιους παραγωγούς, της ενίσχυσης του θεσμού της βιολογικής γεωργίας για προϊόντα ποιότητας, της προώθησης της κοιλάδας του Σπερχειού ως Ζώνη Βιολογικής Γεωργίας, της λειτουργίας λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων στη Λαμία. Απαραίτητη θεωρούμε την αναβάθμιση της λειτουργίας του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο.

Στο θέμα των τσιγγάνων τονίστηκε η ανάγκη της εξάλειψης της παραβατικότητας και η συνεχής προσπάθεια ένταξης στην τοπική κοινωνία με την επιμονή στην μόρφωση των παιδιών και την εξασφάλιση των συνθηκών υγιεινής για τη μη δημιουργία «γκέτο»


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου