Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η "κοινωνική πολιτική" του Κυρίου Κοτρωνιά (του Γιώργου Καλλιώρα)

Του Γιώργου Καλλιώρα
Ο δήμαρχος της Λαμίας προ ημερών παρουσίασε την "Κοινωνική Συμμαχία" .

Απ ότι φαίνεται η παραπάνω ομάδα έπιασε αμέσως δουλειά: "Φωτοβολίδες", "χειροβομβίδες κρότου και λάμψης", "καπνογόνα" κλπ. Μάλλον εκπαιδευτές χειροβομβίδων του στρατού ξηράς θα πρέπει να είναι τα μέλη της επιτροπής.

Και ξαφνικά ακούσαμε σήμερα, έπειτα από δεκαέξι(16) χρόνια, για ένα νέο μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης που όλοι θα είναι συμμέτοχοι στο αύριο, συμμέτοχοι στην άμεση δημοκρατία και άλλα πολλά ωραία και ενδιαφέροντα. Ακούσαμε και για κοινωνική πολιτική.

Μπράβο εντυπωσιάστηκα!! Και είμαι σίγουρος ότι τα μέλη της επιτροπής θα έμειναν πολλές ώρες πάνω από τα λεξικά, προς χάριν εντυπωσιασμού, γιατί μέχρι σήμερα αυτοί οι όροι ήταν άγνωστοι στον τόπο μας. Προσωπικά με εντυπωσίασε ο όρος κοινωνική πολιτική. Έβαλα το μυαλό μου να σκεφτώ που έχει εφαρμοστεί στον τόπο μας αυτή η πολιτική. Αλλά όσο και να έψαξα δεν έβγαλα άκρη.

Αλλά τι άκρη να βγάλεις την στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι ο Κύριος Κοτρωνιάς είναι λάτρης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αλλά ίσως όταν μιλάει για κοινωνική πολιτική να εννοεί τους δικούς του ανθρώπους, γιατί αυτούς τους έχει βολέψει όλους. Άλλους στον δήμο, άλλους σε τράπεζες, άλλους σε νοσοκομεία. Κανέναν δεν έχει αφήσει παραπονεμένο. Τόσα χρόνια οι διορισμοί και οι αναθέσεις εργασιών από τον δήμο Λαμίας γίνονταν με την μεσολάβηση κάποιον γνωστών και κάτω από καθεστώς αδιαφάνειας χωρίς ίχνος αξιοκρατίας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπάλληλοι δεν είναι ικανοί για την δουλειά που κάνουν). Αναφέρομαι στο καθεστώς πρόσληψής τους .

Δεκαέξι(16) χρόνια τώρα δεν θυμάμαι ο Κύριος Κοτρωνιάς να επέδειξε κοινωνική ευαισθησία για την πρόσληψη πολιτών στον δήμο Λαμίας. Αλλά γιατί να το κάνει αυτό αφού θα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την θέση τους πολλοί ψηφοφόροι του;

Σήμερα υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες που λόγω της κρίσης δεν εργάζεται κανένας και λιμοκτονούν εξαιτίας της αντικοινωνικής πολιτικής που εφάρμοζε τόσα χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση. Αντίθετα υπάρχουν επιχειρηματίες και μεγαλοαγρότες που πέρα από την επιχείρηση τους ή την αγροτική τους έκταση έχουν και τα μέλη των οικογενειών διορισμένους σε διάφορες θέσεις στην πόλη μας επειδή είχαν γνωριμίες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Γενικά οι δραστηριότητες του δήμου Λαμίας χαρακτηρίζονται από την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία.

Κύριοι της "Κοινωνική Συμμαχίας" καλό θα ήταν όταν χρησιμοποιείτε κάποιους όρους να αντιλαμβάνεστε και την έννοια τους. Με την σημερινή εξαγγελία σας για ένα νέο μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης που όλοι θα είναι συμμέτοχοι στο αύριο , συμμέτοχοι στην άμεση δημοκρατία και κοινωνική πολιτική για όλους είναι σαν να ομολογείτε ότι για δεκαέξι χρόνια κοροϊδεύατε τον κόσμο.

Σας αφιερώνω ένα ανέκδοτο που μου έστειλε ένας φίλος και πάει γάντι στην προεκλογική σας εκστρατεία

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ .....

"Μια μέρα πέθανε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές.
 Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει: - "Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;" Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει: - "Δεν είμαι σίγουρη." - "Τότε", λέει ο Άγιος Πέτρος, "θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις." Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση.

 Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα.

Πριν όμως να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο. Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλάγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος.

 Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει: - "Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση." Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση.

 Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς. Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά: - "Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν." Και ο Διάβολος της απαντά: Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!"

Υ/Γ Κύριε Κοτρωνιά αν είχατε ξεκινήσει την κοινωνική σας πολιτική από τότε που παραλάβατε δήμαρχος και βάζοντας τους οικονομικά αδύνατους πολίτες ( μέλη πολύτεκνων οικογενειών ,ορφανά, χήρες με παιδιά κλπ) εκεί που έχετε διορίσει τους φίλους σας και τους φίλους των φίλων σας σήμερα με την κρίση δεν θα υπήρχε στην τοπική κοινωνία μας αυτή η μιζέρια αλλά και οι υπηρεσίες σας θα ήταν πολύ πιο παραγωγικές.

Ένας επιχειρηματίας ή ένας αγρότης διορισμένος δημόσιος η δημοτικός υπάλληλος έχει το μυαλό του στην επιχείρηση του ή στα χωράφια του και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει καλός δημοτικός η δημόσιος υπάλληλος και θα ψάχνει να βρει ευκαιρία να τα παρατήσει και να φύγει πάντα εις βάρος της δουλειάς του και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα .

Ένας φτωχός πολίτης από τις κατηγορίες που σας ανέφερα παραπάνω χωρίς άλλες υποχρεώσεις θα τιμούσε εσάς σαν ευεργέτη για την προσφορά σας στην οικογένεια του αλλά θα ήταν επίσης πολύ καλός απέναντι στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντα που του αναθέσατε σε αντίθεση με τους περισσότερους που έχετε διορίσει . Νομίζω ότι ποια είναι πολύ αργά για δηλώσεις περί κοινωνικής πολίτικης από εσάς .

Δήμαρχε καληνύχτα σας


Γ. Καλλιώρας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών Λαμίας ΠΕΠΛΑ

6 σχόλια:

  1. ΚΙΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ1/4/14, 10:22 μ.μ.

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ ΠΗΡΕ 69 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!!!!
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΛΙΩΡΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΙΓΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 97 ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ.
    ΑΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΜΕΤΕΡΩΝ.
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑ ΨΗΦΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΕΙΤΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΣΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΛΑΣΠΗ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Κισιο καλημέρα σας . Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι το όνομα σας αλλά δεν σας παρεξηγώ έτσι σας έμαθαν έτσι πράττετε Βασικά το ήθος μου δεν το διαπραγματεύομαι με κανέναν . Έχω το θάρρος και το ήθος να γράφω πάντα επώνυμα ότι έχω να γράψω με πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων που απορρέουν από αυτά που γράφω
    Για να πάμε στο δια ταύτα . Ξέρετε πολύ καλά ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι λάσπη αλλά μια πραγματικότητα την οποία είναι δύσκολο για σας να την παραδεχτείτε διότι απορρέει από το διοικητικό σύστημα που υπηρετείται αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον τόπο μας αλλά σε όλη την Ελλάδα . Δυστυχώς είστε σκλάβοι ενός οθωμανικού διοικητικού κατάλοιπου του οποίου ο συνδυασμό σας δεν είχε το θάρρος να το αντιμετωπίσει η να αλλάξει εδώ και δεκαέξι χρόνια για δικούς σας λόγους .
    Όσο για τις 97 θέσεις που αναφέρεστε καλό θα ήταν να συνεργαστείτε με τον σύλλογο πολύτεκνων και να προσφέρεται επιτέλους κοινωνικό σε μια ευπαθή κοινωνική ομάδα η οποία λιμοκτονεί κανονικότατα κάτι υο οποίο θα έπρεπε να το είχατε κάνει εδώ και πολλά χρόνια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΙΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ2/4/14, 4:32 μ.μ.

      ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ . ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΕΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙςΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΕΩΣ ΤΟ 2016 ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΠΟΤΕ ΑΠΌ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ??????
      ΑΥΤΑ ΤΑΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΛΙΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ?????
      ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΑΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ?????

      Διαγραφή
  3. Κύριε "Κίσιο" προσωπικά δεν έταξα σε κανέναν τίποτα ούτε πρόκειται να το κάνω . Σας είπα και άλλη φορά ότι δεν με ενδιαφέρουν οι ψήφοι . Δεν με ενδιαφέρει αν θα εκλεγώ καν επειδή δεν συμφωνώ με τον καθιερωμένο τρόπο επιλογής υποψηφίων μέχρι την καθιερωμένη και διεφθαρμένη μέθοδο αλίευσης ψηφοφόρων την οποία η παράταξη σας την έχει μετατρέψει σε επιστήμη . Σας είπα και παραπάνω ότι το ήθος μου δεν το διαπραγματεύομαι με κανέναν και για τίποτα . Σας υπόσχομαι ότι δεν θα με δείτε ποτέ σε κοινωνικές εκδηλώσεις να χαιρετώ και να τάζω όπως κάνουν κάποιοι συνάδελφοι σας πιθανών και εσείς όποιος και αν είστε . Ξέρετε Κύριε "Κίσιο" είναι πολύ εύκολο να γράφεις και να λες ότι θέλεις κρυμμένος πίσω από ένα ψευδώνυμο. Αυτός που γράφει ότι θέλει είστε εσείς επειδή δεν έχετε το θάρρος να βγείτε επώνυμα και να πείτε αυτά που έχετε να πείτε . Και επαναλαμβάνω σας καταλαβαίνω δεν φταίτε εσείς ετσι σας έμαθαν ετσι κάνετε .
    Καληνύχτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΙΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ4/4/14, 1:37 μ.μ.

      ΑΝ ΕΤΣΙ ΛΕΤΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ....... ΓΙΑ ΤΗΝ "ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ" ΠΑΝΤΩΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ
      "...........ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΑΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ?????"

      Διαγραφή
  4. Είπα να μην συνεχίσω την συζήτηση αλλά δεν μπορώ . Μιας και αναφερθήκατε στις ένοπλες δυνάμεις θα ήθελα να σας ημερώσω ότι μια ομάδα στρατιωτικών δημοκρατικά εκλεγμένη στις εκλογές από τους πολίτες της πολύς σε δυο χρόνια θα είχε φέρει την πόλη στην θέση που της αξίζει . Η ομάδα σας κύριε πρόεδρε παρέλαβε μια πόλη στολίδι πριν από δεκαέξι χρόνια και την μετέτρεψε σε ρημαδιό αλλά και σκουπιδαριό από πλευράς πολιτισμού και ιδεών . Η Λαμία ήταν το κέντρο του πολιτισμού και σήμερα ότι έχει σχέση με τον πολιτισμό το έχετε κλείσει επειδή με τον πολιτισμό συνήθως ασχολούνται οι προοδευτικές δυνάμεις οι οποίες δεν είναι ψηφοφόροι σας . Η αξιοκρατία είναι όνειρο απατηλό ο εθελοντισμός άφαντος από την πλευρά σας . . Μόνο και μόνο που βενετέ με ψευδώνυμο να υπερασπιστείτε την σάπια τακτική σας δείχνει την έλλειψη πολίτικου ήθους . Δεν είστε έτοιμος να δεχτείτε τις επιρρώσεις των λεγομένων σας, Δυστυχώς έτσι είναι όλο το συναφή σας . Ανεύθυνοι απαίδευτοι και ακοινώνητοι.
    Την επόμενη φορά που θα βγεις να γράψεις να γράψεις με το όνομα σου όπως ταιριάζει στη ιδιότητα σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή