Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αγωνία για την προοπτική του ιαματικού τουρισμού στα Λουτρά Υπάτης


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6932837696 6937378138




Μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Στασινό επισκέφθηκαν τα Λουτρά Υπάτης και είχαν συνάντηση με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων

Συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στη λουτρόπολη και τα οποία οδήγησαν στη διακοπή εργασιών και το  κλείσιμο πολλών ξενοδοχείων. Η πρόεδρος εξέφρασε την έντονη αγωνία της για την μη διαφαινόμενη προοπτική ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στην περιοχή, παρά τις διαβεβαιώσεις κατά καιρούς πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων. Τόνισε ότι, ενώ η προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση της πηγής τον περασμένο Δεκέμβριο απέβη άκαρπη, δεν ανακοινώνεται κάτι που να απαντά στο τι σχεδιάζεται να γίνει στο εξής.

Έκδηλη ήταν η ανησυχία της για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης για το άνοιγμα του λουτροθεραπευτηρίου κατά τις μέρες των γιορτών του Πάσχα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της ΕΤΑΔ, τα λουτρά πρόκειται να λειτουργήσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα έως την Κυριακή του Θωμά, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια. Στη συνάντηση με τον τοπικό προϊστάμενο, υπήρξε η δέσμευση ότι η ανακοίνωση θα γίνει άμεσα.

Ο Παναγιώτης Στασινός τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση στις προσπάθειες της Ένωσης Ξενοδόχων και καταδίκασε τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και τη βιώσιμη λειτουργία των ιαματικών πηγών, που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας και στη βελτίωση των οικονομικών δεδομένων της περιοχής μας.



Ο κ Στασινός συναντήθηκε επίσης με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και η ανάγκη για καλύτερη συνεργασία με τον Δήμο.

Λαμία, 13 Μαρτίου 2014



Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου