Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση «Μιλώ για την κρίση με το παιδί»

Με απόλυτη επιτυχία, παρουσία γονιών, εκπαιδευτικών και Δ/ντων σχολικών μονάδων, πραγματοποιήθηκε η ομιλία συζήτηση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων , με προσκεκλημένο τον ψυχολόγο –ψυχίατρο αλλά και συγγραφέα Νίκο Σιδέρη, με θέμα «Μιλώ για την κρίση με το παιδί».
Στην εποχή της κρίσης που ολοι βιώνουμε, σ αυτή την εποχή δοκιμασίας για την ελληνική οικογένεια, το παιδί περιμένει απαντήσεις όχι συνθήματα, αναζητά προστασία αλλά και προσανατολισμό, έχει ανάγκη να σταθούμε δίπλα του να μιλήσουμε μαζί του .


Κατάλληλος να μας διδάξει τον δρόμο αλλά και τον τρόπο γι αυτό ο Νίκος Σιδέρης. Έδωσε απαντήσεις, επιχειρήματα στο γονιό, τον εκπαιδευτικό να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, να διαχειριστεί την κρίση .Ο διάλογος που ακολούθησε και τα ερωτήματα βοήθησαν να λυθούν απορίες και να εξηγηθούν συμπεριφορές. Πιστεύουμε ότι όσοι παραβρέθηκαν απέκτησαν ένα ακόμη εφόδιο στο πιο δύσκολο «επάγγελμα», αυτό του γονιού.





Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και δηλώνουμε ότι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής κοινότητας θα είναι πάντα παρόν, θα αναδεικνύουν θέματα επιμόρφωσης, αγωγής, διαπαιδαγώγησης, αλληλεγγύης, διεκδικώντας ενεργό ρόλο και δημιουργώντας συνθήκες συμμετοχής και έκφρασης

Οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων

3ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας
6ου Γυμνασίου Λαμίας και
1ου Λυκείου Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου