Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αναγνωρίζω, αρνούμαι, αντιδρώ στη βία στο σχολείο


«Το πανελλήνιο Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων, διοργανώνει την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 και ώρα 9.30, στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο ΚΕΔΕΑ και την Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ, εκδήλωση με θέμα: «Η πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας για ένα σύγχρονο, ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο».
Στην εκδήλωση περιλαμβάνονται εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες, ανοικτή συζήτηση με εφήβους μαθητές από 10 σχολεία της Θεσσαλονίκης, στρογγυλό τραπέζι με επαγγελματίες και 10 εργαστήρια, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, άλλοι επαγγελματίες και σπουδαστές.


Το Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο δημιουργήθηκε το 2010 με πρωτοβουλία της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου–ΕΨΥΠΕ. Συμμετέχουν σε αυτό, επίσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ο Συνήγορος του Πολίτη με την ιδιότητά του ως Συνήγορος του Παιδιού (που στον παρόντα χρόνο προεδρεύει της Συντονιστικής του Επιτροπής), το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, η Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών-Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το Παιδαγωγικό Τμήμα της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Ελληνικό Τμήμα του ΙΒΒΥ-Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Το πρόγραμμα




Επιδίωξη του Δικτύου είναι να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας στο χώρο του σχολείου, να προωθήσει τη δικτύωση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων και να ενισχύσει τη διάδοση της τεκμηρίωσης για τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις μέσα και έξω από το σχολείο, που αποβλέπουν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ακεραιότητας όλων των παιδιών απέναντι στην εξαπλούμενη βία.

Η πρωινή ζώνη της εκδήλωσης (9.30πμ - 3.30πμ) θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω διαδικτύου, από την κεντρική ιστοσελίδα του Α.Π.Θ. και συγκεκριμένα από το σύνδεσμο http://www.auth.gr/news/events/16812 καθώς και από τις ιστοσελίδες του Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο (www.antibullyingnetwork.gr) και του Συνηγόρου του Παιδιού (www.0-18.gr)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου