Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ο ''Μαγεμένος Αυλός'' του Δημάρχου της Λαμίας (του Παν.Στασινού)


Είναι πολλές οι φορές που στην πολιτική χρησιμοποιούνται λέξεις και φράσεις για εντυπωσιασμό.

Βλέπετε ο ψηφοφόρος Έλληνας, ο απλός πολίτης, που με την ψήφο του και την ανοχή του μας κυβερνούν όσοι κατέστρεψαν κυριολεκτικά την Ελλάδα, πρέπει πάλι να μαγευτεί, να ξεχάσει και να κάνει αυτά που η συντήρηση και το κατεστημένο του επιβάλλουν.

Πρέπει δηλαδή πάλι να δώσει με την ψήφο του την δύναμη και την εξουσία στους ίδιους ανθρώπους, στα ίδια κόμματα και τους ίδιους απαράλλακτους φαύλους μηχανισμούς που καταδυναστεύουν την ζωή του.

Πως όμως θα καταφέρει το σύστημα να πείσει τον ταλαιπωρημένο πολίτη-δημότη;
Πως θα τον παγιδεύσει πάλι ώστε να εμπιστευτεί τις τύχες του για μια ακόμη φορά στα ίδια πρόσωπα και καταστάσεις;

Μα με Οράματα και Κοινωνικές Συμμαχίες!!

Για όσους ξεστομίζουν βαρύγδουπες λέξεις και συνθήματα, καμία σημασία δεν έχει αν διακυβέρνησαν έως τώρα χωρίς την παραμικρή σχέση με όσα τώρα, όψιμα, μας υπόσχονται πως θα πράξουν.

Γι’ αυτούς καμία απολύτως σημασία δεν έχει που χώρισαν τον λαό σε διοικητές -  διοικούντες και ραγιάδες - διοικούμενους.

Που απομάκρυναν τον πολίτη από το κράτος του νόμου και του δικαίου και έστησαν ένα φαύλο σύστημα διοίκησης για τους ημετέρους, καταδυναστεύοντας και κρατώντας παράλληλα σε ομηρία όλους τους άλλους.

Που τορπίλισαν και διέλυσαν, στον Καλλικράτη, κάθε έννοια συμμετοχής, διαβούλευσης και έκφρασης της κοινωνίας των πολιτών.

Που χωρίς προγραμματισμό και σαφή πολιτική χάραξη δημιούργησαν 16 χρόνια τώρα μια πόλη τέρας, αφιλόξενη για τους κατοίκους και τα παιδιά μας. Μια πόλη με ελάχιστο πράσινο, βρώμικη, με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από παντού, με κακοφτιαγμένους δρόμους και πεζοδρόμια, με ελάχιστους εξαθλιωμένους αθλητικούς χώρους, χωρίς πάρκα και με την πλήρη ανομία να κυριαρχεί και να βασιλεύει στο κέντρο της, την υποτιθέμενη βιτρίνα της Λαμίας.

Οι ωραίες λέξεις και φράσεις δεν μπορούν να αλλάξουν την παραπάνω εικόνα ούτε να ωραιοποιήσουν τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 16 χρόνια.

Ο απλός Λαμιώτης πολίτης - ψηφοφόρος έχει μεγάλη ευθύνη για το μέλλον του και για την κατάσταση της πόλης του και έχει την δυνατότητα να επιλέξει στις 18 Μαΐου. Θα διεκδικήσει μια άλλη Νέα Λαμία πιο ανθρώπινη, με ίσες ευκαιρίες για όλους και με σεβασμό στα δικαιώματά του; Ή θα παγιδευτεί για μια ακόμη φορά από τον Μαγεμένο Αυλό και τις ωραίες μελωδίες που παιανίζει το κατεστημένο και το σύστημα που τον στηρίζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου