Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο μπάρμπα Μήτσος και η ανακύκλωση‏

Ο   Μπάρμπα Μήτσος είναι ένας γείτονας   66  ετών . Είναι ο άνθρωπος που εκφράζει την παλιά γενιά των Ελλήνων , Τίμιος, εργατικός, σπίτι, δουλειά, δουλειά, σπίτι και άντε την Κυριακή για κανένα Τσιπούρα με τους φίλους του που δεν είναι και λίγοι  . Στην γειτονιά βοηθούσε όλο τον κόσμο και όχι μόνο . Παλιός οικοδόμος καλός γνώστης της δουλειάς όποιος ήθελε μερεμέτια στον Μπάρμπα Μήτσο πήγαινε. Του άρεσε να βοηθά τον κόσμο , έτσι έμαθε μια ζωή και έτσι έκανε  .Μετά από τόσα χρόνια στις οικοδομές κατάφερε και πήρε ένα σπίτι στις εργατικές κατοικίες . Αυτό το σπίτι και η κλούβα το αυτοκίνητο του ήταν όλη του η περιουσία.  Μια κλούβα που πια ήθελε αντικατάσταση εδώ και πολλά χρόνια .

Την προηγούμενη εβδομάδα είπαμε να καθαρίσουμε την γειτονιά από τα άχρηστα .  Πετάξαμε όλα τα  σκουπίδια στους πράσινους κάδους και την ανακύκλωση στους μπλε κάδους αλλά  περίσσεψε μια κατεστραμμένη κουζίνα  . Ο Μπαρπαμητσος προσφέρθηκε  να την πάει ο ίδιος με την κλούβα του στην ανακύκλωση  .  Φορτώσαμε την κουζίνα στην κλούβα και ο Μπάρμπα Μήτσος ξεκίνησε . Η αλήθεια είναι ότι ήταν διστακτικός γιατί είχε περάσει η ημερομηνία λήξεως του διπλώματος του από τα Χριστούγεννα και ανησυχούσε .
Το μεσημέρι ο Μπάρμπα Μήτσος γύρισε πίσω  πολύ στενοχωρημένος .
Μας εξήγησε ότι πηγαίνοντας την κατεστραμμένη κουζίνα στην ανακύκλωση έπεσε σε μεικτό κλιμάκιο  της ΣΔΟΕ της ΔΕΗ και της τροχαίας . Από τον έλεγχο που του  έγινε  διαπιστώθηκε ότι η μεταφορά της κατεστραμμένης κουζίνα δεν ανταποκρίνονταν  στην άδεια χρήσεως του αυτοκίνητου και του τη  αφαίρεσαν την άδεια του αυτοκινήτου  .  Στην συνέχεια του αφαίρεσαν επί τόπου τις πινακίδες του έριξαν πρόστιμο 150 ευρώ διότι δεν είχε ανανεώσει την άδεια οδήγησης  .
Πάνω στην κλίση έγραφε ότι αν πάει εντός δέκα ημερών να πληρώσει το πρόστιμο θα πλήρωνε το μισό .
Την άλλη ημέρα ο μπάρμπα Μήτσος  πήγε στην εφορεία να πληρώσει τα 75 ευρώ . Η εφορεία όμως δήλωσε αναρμόδια για αυτή την κλίση .Στην συνέχεια  ο μπάρμπα Μήτσος πήγε στον δήμο όπου και αυτός δήλωσε αναρμόδιος .
Την Παρασκευή πήγαμε με τον Μπάρμπα Μήτσο στην τροχαία να δούμε τι γίνεται . Εκεί ο αξιωματικός υπηρεσίας μας εξήγησε ότι δεν ισχύει η μισή καταβολή και ότι το πρόστιμο πρέπει να πληρωθεί ολόκληρο . Ο Μπάρμπα Μήτσο τον ρώτησε που μπορεί να πάει να τα πληρώσει το πρόστιμο των εκατόν πενήντα ευρώ για να πάρει τα χαρτιά του και τις πινακίδες πίσω . Τότε ο αξιωματικός υπηρεσίας κοιτάζοντας τον φάκελο του, του είπε ότι πρέπει να πληρώσει άλλο ένα πρόστιμο  πεντακοσίων ευρώ για να πάρει την άδεια του αυτοκινήτου. Ο Μπάρμπα Μήτσος πήγε να λιποθυμήσει μέσα στο τμήμα . Εδώ πρέπει να πούμε ότι η σύνταξη του Μπάρμπα Μήτσου είναι 650 έως 700 ευρώ .
Ο μπάρμπα Μήτσος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που γίνονταν . Τόσα χρόνια ήταν συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του και πλήρωνε πάντα τέλη κυκλοφορίας ,ασφάλεια κλπ .

 Φεύγοντας ο μπάρμπα Μήτσος το μόνο που μου είπε ήταν: Δεν την άφηνα εκεί να πάει στο διάολο !

Έτσι σήμερα έπειτα από όλα τα παραπάνω  θα ήθελα να συγχαρώ τον υπουργό δικαιοσύνης  για την εξουσία που άσκησε πάνω στον μπάρμπα Μήτσο  και καθάρισε τους δρόμους της πόλης από ένα εγκληματικό στοιχείο σαν τον μπάρμπα Μήτσο . Θέλω να σας ενημερώσω κύριε υπουργέ ότι ο δημόσιος κίνδυνος που λέγετε  μπάρμπα Μήτσος δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ξανά στους δρόμους της πόλης μας διότι δεν έχει λεφτά να πληρώσει τις κλήσεις.  Μπράβο σας κύριε υπουργέ   μπορείτε πια να κοιμόμαστε ήσυχος  τα βράδια διότι σύμφωνα πάντα με το έργο που επιτελέσατε οι πολίτες της Λαμίας θα πρέπει να σας ευγνωμονούν και θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθερα  στους δρόμους της πόλης και χωρίς κίνδυνο  αρκεί που αποδόθηκε δικαιοσύνη στον μπάρμπα Μήτσο και κάθε φτωχό μπάρμπα Μήτσο.

Εσείς κύριε Στουρνάρα ξέρω ότι δεν θα κοιμηθείτε το βράδυ επειδή δεν θα μπορέσετε να πάρετε το πρόστιμο από τον μπάρμπα Μήτσο . Ξέρω πόσο πολύ το έχετε ανάγκη και λυπάμαι που αυτά τα χρήματα θα γίνουν η αιτία για να μην  μπορέσετε να ξεχρεώσετε την χώρα από τα τεράστια χρέη που δημιούργησαν οι προκάτοχοι σας . Επίσης λυπάμαι που αυτά τα χρήματα από το πρόστιμο του μπάρμπα Μήτσου θα είναι η αιτία να βγει η χώρα μας από την ευρωπαϊκή οικογένεια . Επίσης ενδέχεται να μας επιτεθούν όλοι οι γείτονες επειδή η οικονομία μας θα φαλιρίσει και δεν θα έχουμε χρήματα να στηρίξουμε τις ένοπλες δυνάμεις . Επίσης ενδέχεται να έχουμε κοινωνική έκρηξη διότι δεν θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς κι συντάξεις και δεν θα μπορούν τα σώματα ασφαλείας να ελέγξουν την χώρα από τα οργισμένα πλήθη .Ειλικρινά σας συμπονώ και συμπάσχω μαζί σας .Μπορώ όμως να σας κάνω μια πρόταση . Μπορείτε να κατάσχεται την κλούβα του μπάρμπα Μήτσου ! Δεν θα πιάσετε τα χρήματα από τα πρόστιμα αλλά να θυμάστε ότι θα σώσετε την χώρα από την καταστροφή .
Ααααα και κάτι άλλο κύριε υπουργέ .Σας  παρακαλώ πολύ μην το ρίξετε στα ναρκωτικά η ακόμη χειρότερα  μην αυτοκτονήσετε . Σας έχει ανάγκη η πατρίδα . Πρέπει να σώσετε την χώρα .Ξέρετε εσείς !!

Κύριε πρωθυπουργέ της Ελλάδος συγχαρητήρια που έχετε καταλύσει οποιαδήποτε έννοια της δημοκρατίας και την έχετε αντικαταστήσει από έναν απέραντο φασιστικό μηχανισμό που σκοπό έχει να καταληστεύσει του πολίτες και να  καταργήσει όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες μιας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας .
Μου αρέσει που βγαίνετε και καταδικάζεται την χούντα και τον φασισμό την στιγμή που εφαρμόζεται τις πλέων φασιστικές  μεθόδους απέναντι σε έναν λαό που ήδη υποφέρει  εξαιτίας των συναδέλφων σας  .
Εμ βέβαια δυο βαρβάτα  σε ένα στάβλο δεν χωράνε όπως λέει και ο σοφός λαός . Στον χώρο του φασισμού η εσείς θα είστε ή η ακροδεξιά . Δεν υπάρχει χώρος και για τους δυο σας . Η διάφορα σας είναι ότι αυτοί το λένε το παραδέχονται και το καμαρώνουν και εσείς κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας .

Γεώργιος Καλλιώρας
Μέλος της πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών Λαμίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου