Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Τον τίτλο της πιο προσβάσιμης πόλης στην Ελλάδα διεκδικεί η Κομοτηνή

Τα "σκήπτρα" της πιο προσβάσιμης πόλης στην Ελλάδα για άτομα με κινητικά προβλήματα διεκδικεί η Κομοτηνή χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα "Περπατώ", που σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει φροντίσει για την απρόσκοπτη μετακίνηση όλων, ακόμη και με την αστική συγκοινωνία.
Η ιδιαιτερότητα της πόλης, που έχει κάνει πράξη το αυτονόητο, συνέβαλε και στην απόφαση ενός 24χρονου παραπληγικού να εγκαταλείψει τον τόπο κατοικίας του, την Αθήνα και να εγκατασταθεί στην Κομοτηνή διεκδικώντας την αυτονομία του, μακριά από το συγγενικό του περιβάλλον.


Ο Φάνης Παπαδημητρίου, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και μετέβη στην Κομοτηνή για να λάβει μέρος στο πρόγραμμα αυτόνομης διαβίωσης που υλοποιεί ο σύλλογος, είδε την πόλη σαν τον μικρό του "παράδεισο".

"Δεν έχω συναντήσει πουθενά στην Ελλάδα τέτοιου είδους προσβασιμότητα και μου φάνηκε απίστευτο, σαν παραμύθι" περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 24χρονος, ο οποίος αφού παρακολούθησε το 15νθήμερο πρόγραμμα του συλλόγου, πήρε την απόφαση να μετακομίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου