Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και ο Δήμαρχος Λαμιέων!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6932837696 6937378138


Αποστασιοποίηση από τη φθορά της κεντρικής πολιτικής σκηνής:
«Κούφια» λόγια, που δεν έχουν τίποτα να προσθέσουν…

Λαμία, 28.1.2014

Διαβάσαμε σήμερα στον τύπο για την ίδρυση πανελλαδικής κίνησης με τον τίτλο «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», στην οποία συμμετέχει και ο δήμαρχος Λαμιέων κ Κοτρωνιάς, όπως και άλλοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες του κόμματος της ΝΔ.

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου είναι ότι μάλλον πρέπει να μιλήσουμε για την «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Ποιοι είναι αυτοί που συμμετέχουν στην νέα κίνηση; Είναι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που ευθύνονται τα μέγιστα για τη σημερινή εικόνα της χώρας μας και της αυτοδιοίκησης. Είναι αυτοί που υπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο το συγκεκριμένο σύστημα πολιτικής αντίληψης και κουλτούρας: της κακοδιοίκησης, της ρεμούλας και της διαπλοκής, που υπηρέτησαν το πολιτικό σύστημα του ρουσφετιού, της διαφθοράς και του αναποτελεσματικού κράτους· αυτοί που υπηρέτησαν το δημαρχοκεντρικό μοντέλο της αδιαφάνειας και της μη συμμετοχής· αυτοί οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν τα κόμματα της κυβέρνησης και τους πολιτικούς, που συνεχίζουν να σπρώχνουν την Ελλάδα στον κατήφορο και να διαλύουν το κοινωνικό κράτος…

Ο δήμαρχος Λαμιέων, που συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος αυτής της κίνησης, με υποκριτικό τρόπο ανακάλυψε, τώρα, ότι «ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνιστά το ιδανικό πλαίσιο για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, αλλά και το πλαίσιο δράσης εντός του οποίου μπορούν να δρομολογηθούν βιώσιμες και σύγχρονες λύσεις σε ευρύτερης σημασίας ζητήματα»

Τώρα ανακάλυψε, μετά από 16 χρόνια θητείας ως δήμαρχος, τις «…στρατηγικές για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη μετεξέλιξη των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σύγχρονους, παρεμβατικούς οργανισμούς». Ότι πρέπει “…να εκφράζει η Αυτοδιοίκηση γνήσια την κοινωνία και να απεμπλακεί από πολιτικούς χώρους. Να απαντάει στα προβλήματα του σήμερα, επικεντρώνοντας σε ζητήματα που έχουν σχέση με την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, αλλά και την απαραίτητη κοινωνική ισορροπία…”.

«Κούφια» λόγια για πράγματα αυτονόητα. Λόγια που δεν έχουν τίποτα να προσθέσουν πέρα από την επανεκλογή τους, σε μια προσπάθεια να πάρουν δήθεν αποστάσεις από το κόμμα τους και να θολώσουν τα νερά. Τα κομματικά ποσοστά δεν δίνουν ελπίδες επανεκλογής τους. Προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τη φθορά της κεντρικής πολιτικής σκηνής και να επιβιώσουν πολιτικά σε μια νέα Ελλάδα, που επιχειρεί να βάλει στο περιθώριο το κατεστημένο και το σύστημα που τους ανέδειξε.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου