Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Κοινωνικό Παντοπωλείο,λαικισμός και τελικά ο Δημοτικός Σύμβουλος έχει δικαίωμα στην εργασία;

Κοτρωνιάς και Λαϊκισμός; 
Α πα πα… Χαμός σήμερα στο Δ.Συμβούλιο για το Κ.Παντοπωλείο

Παρακολουθήσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας και πιο συγκεκριμένα έναν αιρετό και νόμιμα εκλεγμένο μέλος να βροντοφωνάζει: Ο Δημοτικός Σύμβουλος πρέπει να είναι άνεργος;

Όχι βέβαια, κανένας νέος δεν πρέπει να είναι άνεργος! Όπως και χιλιάδες άλλοι νέοι της πόλης μας που δεν έχουν καμία ελπίδα στο να διεκδικήσουν προνομιούχες θέσεις όπως η εργασία στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Υπάρχουν χιλιάδες νέοι με ένα και με δύο μεταπτυχιακά που δεν μπορούν να βρουν εργασία και ξεροσταλιάζουν στην ουρά του ΟΑΕΔ μπας και βγάλουν κάποιο επίδομα
Υπάρχουν χιλιάδες νέοι που η οικονομική κατάσταση της οικογενείας τους είναι σαφώς πολύ μα πάρα πολύ κακή και δεν έχουν πρόσβαση σε καμία θέση εργασίας.

Υπάρχει και το ηθικό στην όλη ιστορία των προσλήψεων στο κατά τα άλλα Κοινωνικό Παντοπωλείο: Ναι νόμιμες οι προσλήψεις από την «ιδιωτική» εταιρία. Όμως κε Δήμαρχε πάλι τους «δικούς» σας συναντήσαμε. Πάλι τα «δικά» σας παιδιά όλως τυχαίος πήραν τις πέντε θέσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Πάλι γνώριμα πρόσωπα και ακόμα πιο προκλητικό το ότι δύο από αυτούς διεκδίκησαν τις ψήφους των χιλιάδων άλλων ανέργων νέων….

Που το μεμπτό; Οτιδήποτε νόμιμο είναι και ηθικό; Απλά αναρωτιόμαστε αν είναι σωστό οι ούτως ή άλλως προνομιούχοι της Λαμιώτικης κοινωνίας, όπως δύο εκλεγμένοι νέοι, να διεκδικούν και να παίρνουν τελικά δύο θέσεις εργασίας που για χιλιάδες άλλους νέους είναι ζήτημα επιβίωσης

Τέλος
όταν ο Δήμος αναγκάζεται να επιχορηγεί με 70.000 ευρώ το Παντοπωλείο που θα έπρεπε να στηρίζεται στην προσφορά και μόνο των συμπολιτών μας, τότε σίγουρα κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους!

Όλα αυτά μόνο όμορφα δεν μας κάνουν να σκεφτόμαστε για την ιδέα του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Μια ιδέα που είχε σκοπό την βοήθεια προς αυτούς που περνούν δύσκολα εν καιρώ κρίσης. Κάποιοι όμως απλά κοιτούν το βόλεμα τους

Και ναι κε Δήμαρχε είναι λαϊκισμός στην αρχή της συζήτησης να συμφωνείτε με την πράξη του κου Ρούλια να φέρει μία απόδειξη από σούπερ μάρκετ, κάτι που σας έπεισε και πήρατε πίσω την απευθείας ανάθεση. Στο τέλος όμως ξεχάσατε ότι είπατε στην αρχή και κάποιος άλλος αισθάνθηκε την ανάγκη να λαϊκίσει!

mag24.gr

1 σχόλιο:

  1. Παναγιώτης24/12/13, 10:37 π.μ.

    Δομές οπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο πρέπει να έχουν χρηστή διοίκηση και διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας τους.
    Η ενασχόληση στην συγκεκριμένη δομή στελεχών της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου με αδιαφανείς διαδικασίες και με ανυπαρξία ορατού παραγόμενου έργου αμαυρώνουν την εικόνα του και εκθέτουν την Δημοτική Αρχή.

    Επειδή το δικαίωμα στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο θεωρώ πως οι εμπλεκόμενοι θα έπρεπε να παραιτηθούν απο τις αιρετές θέσεις που κατέχουν και να απεμπλέξουν έτσι την παράταξή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή