Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών με το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ροδίτσας‏

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142  35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6932837696 6937378138

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
----------------------------------

Μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας, στα πλαίσια των επαφών με φορείς του Δήμου μας, συναντήθηκαν χθες Παρασκευή με το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ροδίτσας Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα της Δημοτικής Κοινότητας και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από το Συμβούλιο στη Δημοτική Αρχή.

Εκ μέρους του Συμβουλίου τέθηκαν με έμφαση τα θέματα της καθαριότητας, της δεντροφύτευσης της πλατείας, της κατάστασης των παιδικών χαρών, του εξωραϊσμού και το βάψιμο του Κοινοτικού γραφείου, του έγκαιρου καθαρισμού των αυλάκων, της γραμματειακής υποστήριξης κά.

Αναλυτικά συζητήθηκαν τα θέματα της μεγάλης αγροτικής επένδυσης για την παραγωγή κηπευτικών με τη μέθοδο της υδροπονίας στην αγροτική έκταση της Ροδίτσας που ανήκει στο Δήμο, καθώς και η αποκατάσταση του δανειοθαλάμου, που λειτούργησε ως χωματερή στα όρια του αστικού ιστού.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας υποστήριξαν την ανάγκη ενεργοποίησης των κατοίκων που μπορούν να επιβάλουν λύσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του πρασίνου η Ροδίτσα έχει όλες τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει πιλοτικά, υποδειγματικά για τη Λαμία. Σε μια τέτοια κατεύθυνση θα είμαστε δραστήρια αλληλέγγυοι ως μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών.



Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου