Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΥΠ.ΕΣ: Τα "βρήκαν" Γρηγοράκος και Δήμαρχοι για την καταγραφή προσωπικού

Η καταγραφή του προσωπικού των δήμων που έχει ξεκινήσει από πλευράς του το υπουργείο Εσωτερικών δεν συνδέεται και δεν έχει σχέση με απολύσεις και διαθεσιμότητες.
Αυτό είναι το βασικό σημείο σύγκλησης υπουργείου Εσωτερικών και ΚΕΔΕ που προέκυψε μετά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου και αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη, τον αντιπρόεδρο  Γιάννη Κουράκη, τον γενικό γραμματέα Απόστολο Κοιμήση και τα μέλη του Δ.Σ., Δημήτρη Μαραβέλια και Γιώργο Ιωακειμίδη.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο  πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης είπε: «Δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι η καταγραφή του προσωπικού των δήμων που έχει ξεκινήσει από πλευράς του υπουργείου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδέεται και να έχει σχέση με απολύσεις και διαθεσιμότητες».


 Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος διευκρίνισε ότι η μελέτη για το πλεονάζον προσωπικό που απέστειλε στους δήμους «δεν έχει σχέση με την εθελοντική κινητικότητα, δεν έχει σχέση με απολύσεις δεν έχει σχέση με τη διαθεσιμότητα. Η εθελοντική κινητικότητα, που θα περάσει αύριο από τη Βουλή, είναι κάτι ξεχωριστό από τη μελέτη και πιστεύω ότι θα λύσει πραγματικά τα χέρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα αποτελέσει ένα διαρκές εργαλείο για την βελτίωση των υπηρεσιών των ΟΤΑ σε όλη τη χώρα».

 Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε πως σ΄ ότι αφορά την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα η πρόταση της ΚΕΔΕ «αποτελεί τη μόνη εφικτή διέξοδο στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».


Σε ότι αφορά την μελέτη για την καταγραφή του προσωπικού  συμφωνήθηκε σε συνεργασία με τους δήμους να επικαιροποιηθούν και να διορθωθούν  τα στοιχεία που έχει η εν λόγω μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε δήμου. Επίσης να συγκροτηθεί μόνιμη Επιτροπή από εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών, της  ΚΕΔΕ και των εργαζομένων, η οποία θα αναλάβει να φέρει σε πέρας τα παραπάνω.

 Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Γρηγοράκος ανήγγειλε ότι θα οι μισθοί των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις ΄Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) θα εναρμονιστεί με αυτούς των εργαζομένων στους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου