Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας (ΙΣΦ) καταγγέλλει γιατρούς που παίρνουν τη μισή αμοιβή από εκείνη που προτείνει ο ΙΣΦ στα μέλη του!


Διαβάστε εδώ  την ανακοίνωση του ΙΣΦ με ημερομηνία 15-11-2013 η οποία αναφέρει:
"Τον τελευταίο καιρό στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που πλήττει ανελέητα την ελληνική κοινωνία παρατηρούνται εκφυλιστικά φαινόμενα μεταξύ των παρόχων υγείας που υποβιβάζουν και ευτελίζουν το επίπεδο των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας στις αρχές του 2011 συνέστησε στα μέλη του αμοιβή για συνταγογράφηση-παραπεμπτικογραφία (που θεωρείται και είναι ιατρική πράξη) την αμοιβή των 10 ευρώ ,σεβόμενος τον Έλληνα πολίτη και την οικονομική του κατάσταση.
Δυστυχώς λόγω της κρίσης που έπληξε και τον ιατρικό κλάδο αναφέρονται και διαφημίζονται είτε άμεσα είτε σιωπηλά μέσω άλλων παρόχων που συνδράμουν στην υγεία, αμοιβές γιατρών για συνταγογράφηση -παραπεμπτικογραφία με 5 ευρώ καθώς και αμοιβή ιατρικών επισκέψεων με 10 ευρώ.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας θα διαφυλάξει το κύρος και το επίπεδο της ιατρικής παροχής  της πλειονότητας των μελών του, καταγγέλλοντας τους λίγους συναδέλφους που δημιουργούν παθολογικά ρήγματα στο σύνολο της ιατρικής κοινότητας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, θα προσφύγει άμεσα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΕΟΠΥΥ, του Κέντρου Μηχανογράφησης Επεξεργασίας Συνταγών(ΚΜΕΣ) και θα ζητήσει τον έλεγχο, μέσω των υπαρχόντων ηλεκτρονικών συστημάτων, ΟΛΩΝ των γιατρών της περιοχής δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και την διερεύνηση συνεργασίας τους με άλλους παρόχους που συνδράμουν στην υγεία.
Τονίζεται δε σε όλους τους συναδέλφους, που ασκούν ιδιωτικά την ιατρική, ότι η ιατρική πράξη της συνταγογράφησης-παραπεμπτικογραφίας συνοδεύεται πάντα από απόδειξη παροχής υπηρεσιών προς αποφυγή δίωξης για φοροδιαφυγή.
Μην ξεχνάμε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης ανακαλεί ΟΛΕΣ τις πράξεις κάθε στιγμή και τις θέτει στην διάθεση των οικονομικών ελεγκτικών μηχανισμών.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας προς διαφύλαξη της ιατρικής αξιοπρέπειας των μελών του συστήνει ελάχιστη αμοιβή για την συνταγογράφηση-παραπεμπτικογραφία τα 10 ευρώ και την αμοιβή των 20 ευρώ για την ιατρική επίσκεψη στον ιδιωτικό τομέα.
Ας γίνει επιτέλους κατανοητό ότι ιατρική μέσω μειοδοτικών διαδικασιών συνιστά πράξη κανιβαλισμού μεταξύ των γιατρών με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης."

Τα ερωτήματά  μου:

-Από πότε μια ιατρική αξιολογείται με το ύψος της αμοιβής του γιατρού;
-Χιλιάδες Γιατροί σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν Δωρεάν  Ιατρικές Υπηρεσίες σε Κράτη και Κοινωνικές Ομάδες με τεράστια οικονομικά προβλήματα «ευτελίζουν το επίπεδο των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών»;
-Πως είναι δυνατό να εγκαλούνται/καταγγέλλονται  Γιατροί γιατί «στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που πλήττει ανελέητα την ελληνική κοινωνία» παίρνουν τη μισή αμοιβή από εκείνη που προτείνει ο ΙΣΦ στα μέλη του  ( για την συνταγογράφηση-παραπεμπτικογραφία τα 10 ευρώ και την αμοιβή των 20 ευρώ για την ιατρική επίσκεψη στον ιδιωτικό τομέα);
-Η ύπαρξη ενιαίας τιμής δεν συνιστά  παραβίαση της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου