Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Λαμία: Και όμως την κρατώ... στα χέρια μου! Μια ωραία ιδέα για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας!

Πως θα σας φαινόταν  αν μπορούσατε να κρατάτε την… εύρυθμη λειτουργία της Λαμίας στα χέρια σας (κυριολεκτικά!);
Αν μπορούσατε, για παράδειγμα, να «συνομιλείτε» με την αρμόδια δημοτική υπηρεσία, ώστε να υποδείξετε την καμένη λάμπα που έχετε στη γειτονιά σας, να προσφέρετε ή να αναζητήσετε θέσεις εργασίας (και να υποβάλετε αίτηση απασχόλησης), να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο τη διαδρομή των αστικών λεωφορείων και να ενημερωθείτε για την ώρα άφιξής τους στη στάση ή να μάθετε λεπτομέρειες για την ιστορία της πόλης, με προβολή ιστορικών φωτογραφιών των σημαντικότερων μνημείων της;


Όλα τα παραπάνω (που, για την ελληνική πραγματικότητα, θα μπορούσαν να αποτελούν ένα ευχάριστο παραμύθι...) είναι εφικτά χάρη στη νέα τεχνολογία –ή, για να είμαστε ακριβείς: θα μπορούν να είναι εφικτά, αν ο Δήμος Λαμίας έβαζε στόχο να τα υλοποιήσει κάποια στιγμή!
Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά;

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 14.00, ο Δήμος Λαμιέων και το Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Στα τεχνολογικά μονοπάτια των Έξυπνων Πόλεων (The Tech-paths of Smart Cities) »
στο πλαίσιο του έργου «City SDK» (που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε.) και στο οποίο ο Δήμος Λαμιέων συμμετέχει από τον Νοέμβριο του 2011.

Στόχοι της ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, (3ο χλμ Π.Ε.Ο Λαμίας –Αθηνών) είναι :

1. Η ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας του Τ.Ε.Ι. για το πρόγραμμα ”City SDK – Smart Cities” που συμμετέχει η πόλη της Λαμίας με επτά (7) άλλες πόλεις χωρών της Ευρώπης.
2. Η ευαισθητοποίηση των σπουδαστών και των καθηγητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής της Σ.Τ.ΕΦ., για να συμμετέχουν στην ανάπτυξη εφαρμογών για το έργο.
3. Η ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του Ιδρύματος, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας, θα παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες πληροφορίες, οδηγίες και εργαλεία για την ανάπτυξη εφαρμογών σε έξυπνες συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets και Η/Υ) χρήσιμα για τους Δημότες και γενικά για τους επισκέπτες αυτής της πόλης

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση από το Δήμο μας με την ελπίδα κάποτε όλα να υλοποιηθούν και να μπορούμε και εμείς να απολαύσουμε μια πιο "βιώσιμη" πόλη!

mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου