Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ποιός θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος;

lamiafm1.gr
Έρχεται… ολοταχώς το 2014 , χρονιά εκλογών , αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών , ίσως και εθνικών εκλογών.
Η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας είναι  ιδιαίτερα ρευστή και ασταθής.Αρκεί  μια σπίθα για να τιναχθεί στον αέρα το αίολο κυβερνητικό σχήμα και μαζί να διαμορφωθούν συνθήκες για  ανατρεπτικές αλλαγές στο σύνολο του πολιτικού συστήματος.
Κόμματα να διαλυθούν στα εξ  ων συνετέθησαν, καινούργια σχήματα να  δημιουργηθούν και πολιτικές ανατροπές συστημικών σχημάτων να συντελεστούν.
Είναι πολύ πιθανόν, σχεδόν ορατό.
Μπορεί όμως να μην γίνει και τίποτα από όλα αυτά γιατί κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο  βαθμό έχει  τούτος ο λαός χάσει τις  όποιες αντιστάσεις του και εχει παραδοθεί πλήρως στο σύστημα εξουσίας.
Το γεγονός ότι εκτός από  ελάχιστους και πιθανόν οργανωμένους οπαδούς συγκεκριμένων κομμάτων η κινημάτων, κανένας άλλος πολίτης δεν αντιδρά, δεν μετέχει σε κινητοποιήσεις, δεν αποδοκιμάζει πολιτικούς και πολιτικές, ότι στην θέα πολιτικού και πολύ περισσότερο κυβερνητικού στελέχους πολλοί  κάνουν ουρά για να υποβάλουν τα… σέβη του είναι ενδεικτικό της κοινωνικής απάθειας.

Ας δούμε τι γίνεται εδώ στη Φθιώτιδα με την περίπτωση της οικογένειας κάποιου πολιτικού.
Με προθυμία που  αγγίζει ενίοτε τα όρια της πλήρους χειραγώγησης, για να μην πούμε δουλικότητας, αρκετοί συμπολίτες μας όχι μόνο δεν διανοούνται να  εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους προς τον πολιτικό αυτόν, αλλά αντίθετα δεν χάνουν την ευκαιρία να καταθέτουν την αποδοχή τους εκτός από τον ίδιο  και σε άλλα μέλη της οικογενείας του.
Είναι το  πολιτικό  περιβάλλον στο οποίο  κάποιοι του έχουν προσδώσει σχεδόν μαγικές ιδιότητες και  υπερφυσικές ικανότητες.
Ποιος θα είναι ο  επόμενος δήμαρχος στην Λαμία;
Όποιον στηρίξει ο ..... λένε πολλοί.
Ποιος θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Στερεάς;
Όποιον στηρίξει ο..... απαντούν πάλι !
Και κάποιοι υποψήφιοι είτε για τον ένα βαθμό αυτοδιοίκησης είτε για τον άλλον που προσδοκούν στην εύνοια ενός τέτοιου περιβάλλοντος, υποβάλλουν και εκείνοι  ταπεινά τα σέβη τους.
Και οι  άλλοι ή μη προσκυνημένοι κατά μια έννοια τι θα απογίνουν;
Απλά θα αποτύχουν, απαντούν.
Επομένως γιατί  πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία που  το αποτέλεσμα της είναι  προδιαγεγραμμένο;
Απλά για να τηρηθεί η.... παράδοση, απαντούν πάλι οι ίδιοι!
"Ποτέ  τα μεταπολιτευτικά χρόνια τούτος ο λαός δεν ήταν τόσο δειλός, μοιραίος ,άβουλος,φοβισμένος, απογοητευμένος…" σχολιάζουν άνθρωποι που ασχολούνται  ενεργά με την πολιτική στον τόπο μας.
Όλα αυτά μας φέρνουν στη μνήμη κάποιες  παλιές ταινίες που βλέπαμε στα παιδικά μας  χρόνια στο  περίφημο  κυριακάτικο σινεάκ με τις ρωμαϊκές πομπές…
Κάντε στην άκρη να περάσει ο Αυτοκράτορας, στην άκρη ,στην άκρη.
Και να οι βουρδουλιές έπεφταν σύννεφο σε όσους δεν άκουγαν η δεν συμμορφώνονταν με την εντολή-διαταγή,άσε που όποιος τολμούσε να σηκώσει το  κεφάλι και κοιτάξει στα μάτια τον Αυτοκράτορα, όχι από  ευγνωμοσύνη βέβαια αλλά από δυσφορία, τον περίμενε μια θέση στο καθαρτήριο πριν καταλήξει στην κόλαση….
Στην άκρη, όλοι στην άκρη, ανοίξτε δρόμο να περάσει ο αυτοκράτορας και βουπ οι βουρδουλιές από τους πραίτορες!
Τι να κάνουν οι υπόλοιποι, έκαναν στην άκρη και τον επευφημούσαν.
Άκου, ρωτάτε ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος;
Αυτός που θέλουμε εμείς!

Πηγή lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου