Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Για αυτό πρέπει να συμμετάσχουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές

Μια ομάδα 5 νέων από τη Θεσσαλονίκη με τη βοήθεια του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση ταξιδέψανε στην Ελλάδα σε 5 μεγάλες πόλεις (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα – Βόλος – Λάρισα) για να παρακινήσουν τους νέους να συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2014.
Με έναν τρόπο προσέγγισης που μόνο μεταξύ τους οι νέοι αποδέχονται και κατανοούν. Μέσα από μεθόδους άτυπες και διαφορετικές από ότι έχουμε συνηθίσει κατάφεραν να έρθουν κοντά στους νέους και να μοιράσουν 10.000 φυλλάδια, να μιλήσουν και να συζητήσουν με 2.000 από αυτούς τους νέους και να κάνουν μια πρωτοφανή έρευνα με 700 ερωτηματολόγια.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ότι οι 5 αυτοί νέοι μετέδωσαν προβληματισμό και σκέψη, ενημέρωσαν και εξήγησαν, αφύπνισαν και παρακίνησαν, με ποιο σημαντικό στοιχείο αυτό του ότι όλοι οι νέοι αποτελούν μέρος της Ευρώπης και είναι Ευρωπαίοι πολίτες. Αυτό αποτυπώνεται και στο βίντεο από μαρτυρίες των νέων για τους λόγους που πρέπει να υπάρχει μαζική συμμετοχή των νέων τις Ευρωεκλογές 2014.

Η έρευνα από τα ερωτηματολόγια έδειξε ότι:


 46% των νέων δεν ψηφίζει στις Ευρωεκλογές
 85% των νέων δεν γνωρίζει τα δικαιώματα ως Ευρωπαίος πολίτης
87% των νέων θα ήθελε να μάθει περισσότερα ώστε να είναι ενεργοί πολίτες
68% των νέων ψηφίζει στις Ευρωεκλογές το κόμμα που παραδοσιακά ψηφίζει
73% των νέων θεωρεί την ανεργία ως το κυριότερο πρόβλημα της Ευρώπης
55% των νέων πιστεύει ότι η ψήφος του δεν έχει δύναμη στις Ευρωεκλογές
68% των νέων ανέφεραν ότι θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές 2014

Η δημοκρατία βγήκε κερδισμένη από τη δράση αυτή και η Ευρώπη πιο κοντά και προσιτή στους νέους. Η δράση αυτή τελειώνει με την ευχή για συνέχιση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου