Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΟΕ-ΟΤΕ στο ΣτΕ για τις εγκυκλίους των δημοτικών αστυνομικών

Την απόφαση να προσβάλει στο ΣτΕ τις εγκυκλίους του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη που προβλέπουν τις διαδικασίες για τη μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας έλαβε σήμερα, Πέμπτη, σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Αυτό επεσήμανε προς «Το Βήμα» ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος, ο οποίος ήδη εκ μέρους της Oμοσπονδίας είχε καταγγείλει μη αξιοκρατικές ρυθμίσεις και «ρουσφετολογικές» προβλέψεις για την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών σε νέες θέσεις.


Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά τη συνεδρίασή της συζήτησε για τον σχεδιασμό κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συντονισμό με τη δράση άλλων συνδικάτων, κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με επίκεντρο τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις και την ενδοδημοτική κινητικότητα αλλά και προβλήματα όπως η «οικονομική κατάρρευση των δήμων». Το σχέδιο δράσης θα αποφασιστεί εν ευθέτω.

Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Μπαλασόπουλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα έχει επαφές με το υπουργείο Εσωτερικών και προανήγγειλε συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη εκπρόσωποι της με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου