Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Αντιδράσεις και αιχμές κατά Σταϊκούρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εξήγγειλε την ίδρυση μεταπτυχιακού προγράμματος στη Λαμία, στη σχολή της εκλογικής περιφέρειάς του! Επίσης, την ίδια στιγμή που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για διδάσκοντες στα 34 πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, από τις 10 επιπλέον πιστώσεις που δόθηκαν για πρόσληψη συμβασιούχων διδασκόντων, οι 5 κατευθύνθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εξ αυτών οι 4 για το τμήμα στη Λαμία!
Ειδικότερα, οι πανεπιστημιακοί που έχουν εκλεγεί σε θέσεις διδασκόντων στο ΑΕΙ τους, αλλά εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια περιμένουν τον διορισμό τους από το υπουργείο Παιδείας, αντέδρασαν με οξύτητα στην κατανομή των πρόσθετων πιστώσεων συμβασιούχων διδασκόντων στα ΑΕΙ. «Χορηγούνται 10 επιπλέον πιστώσεις συμβασιούχων, εκ των οποίων οι 5 αφορούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από αυτές τις πιστώσεις οι 4 “οφείλουν” να δoθούν σε ένα και μόνο τμήμα, στο νεοσύστατο Τμήμα Πληροφορικής, της εξίσου ολοκαίνουργιας Σχολής Θετικών Επιστημών με έδρα τη Λαμία», λέει η Πρωτοβουλία Μελών ΔΕΠ και υπονοώντας ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ της Λαμίας, την συνδέει με τον κ. Σταϊκούρα, που εκλέγεται στην περιοχή. «Σε πρόσφατη επίσκεψη στη Λαμία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και ένθερμος υποστηρικτής των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών δραστικής συρρίκνωσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής και με τη σιγουριά ενός καθ’ ύλην αρμοδίου, εξήγγειλε ίδρυση Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος», τονίζουν οι πανεπιστημιακοί.
Να σημειωθεί ότι και το Συμβούλιο του Παν. Θεσσαλίας τάσσεται κατά της ίδρυσης νέου τμήματος στη Λαμία. Το Τμήμα Πληροφορικής ήταν το μόνο που ιδρύθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα, το Σ.Ι. θεωρεί προβληματική και την ενσωμάτωση στο Παν. Θεσσαλίας του ομοειδούς Τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, που έως και πέρυσι λειτουργούσε στη Λαμία υπό το Παν. Στερεάς Ελλάδας, το οποίο καταργήθηκε. «Με την απόφαση της πολιτείας παγιοποιείται μια παγκόσμια ακαδημαϊκή πρωτοτυπία: η ίδρυση Σχολής Θετικών Επιστημών με δύο Τμήματα, εκ των οποίων το ένα είναι Τμήμα Πληροφορικής και το άλλο Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική. Η σύνθεση έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τη δηλωμένη πρόθεση της πολιτείας για εξορθολογισμό των ΑΕΙ», ανέφερε το Σ.Ι. του Παν. Θεσσαλίας.
Πηγή εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_31/10/2013_538272

Σχόλιο: Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση που μπορείτε να δείτε εδώ από τις 10 πιστώσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πάνε οι 4,5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου