Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ετοιμάζουν προσφυγές στην δικαιοσύνη οι Πανελλήνιες Φιλοζωικές οργανώσεις για τα Κυνοκομεία ''κολαστήρια''

Την συμμόρφωση με την νομοθεσία για τον παράνομο εγκλεισμό αδέσποτων ζώων στα Δημοτικά Κυνοκομεία ζητούν οι Πανελλήνιες Ζωοφιλικές οργανώσεις, από τους Δήμους οι οποίοι διαθέτουν χώρους φιλοξενίας ζώων.

Στην αντίθετη περίπτωση, στην επιστολή που δημοσιοποιείται,δηλώνουν πως θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον των υπευθύνων με ''κάθε νόμιμο εξώδικο ή ένδικο μέσο'' προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος.

Να υπενθυμίσουμε πως στον Δήμο Λαμιέων εδώ και χρόνια η πολιτική που ακολουθείται είναι αυτή της περισυλλογής και του εγκλεισμού των αδέσποτων στο Κυνοκομείο Λαμίας με αποτέλεσμα την δημιουργία ''κολαστηρίου'' με υπερπληθώρα ζώων και με βαριά οικονομική επιβάρυνση του δημότη(διατροφή,ιατρική φροντίδα,συντήρηση-λειτουργία των εγκαταστάσεων).

Αναλυτικά η επιστολή που έλαβε και ο Δήμος Λαμιέων:

“Προς:

Τους Δήμους της Επικράτειας

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Άρθρο 9 «Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς» του Ν. 4039/2012 αρμοδιότητά σας είναι να φροντίζετε για τις έγκαιρες επανεντάξεις των ζώων που έχουν αποθεραπευθεί στις περιοχές από όπου περισυλλέχτηκαν προκειμένου να μην «δημιουργούνται» ασυλοποιημένα ζώα, καθώς επίσης και η ενημέρωση των δημοτών σας για τη φύση και το ρόλο των δημοτικών καταφυγίων, και ότι αυτή δεν είναι η μόνιμη απομάκρυνση από τους δρόμους της πόλης και ο μόνιμος εγκλεισμός τους, αλλά η εφαρμογή του νόμου με σκοπό την επαναφορά τους στο αστικό περιβάλλον, στο οποίο θα πρέπει να συμβιώνουν όλοι αρμονικά.

Αυτό σημαίνει
χρονικό διάστημα το μέγιστο 20-30 ημέρες σε περιπτώσεις ασθενών ή τραυματισμένων ζώων και ανάλογα με τις περιστάσεις και την έκθεση των συνεργαζόμενων κτηνιάτρων, και 10-12 ημέρες σε περιπτώσεις υγιών ζώων που εισήλθαν για στείρωση.

Παρακαλούμε για τη συμμόρφωσή σας με τα νόμιμα, άλλως θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να στραφούμε εναντίον του Δήμου σας με κάθε νόμιμο εξώδικο ή ένδικο μέσο προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος.

Επιπροσθέτως καλούμε την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ (Κ.Α.Φ.Ε) να αποστείλει διευκρινιστική του νόμου επιστολή προς κάθε αρμόδια αρχή, ώστε να σταματήσει η παράνομη ασυλοποίηση ζώων και να προτρέψει αυτήν για συνεχή ενημέρωση των πολιτών μη εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς και μέριμνας για την στείρωσή τους.

Είναι άκρως υποκριτικό και παράλογο ο πολίτης -κηδεμόνας ζώου, που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για την ύπαρξη αδέσποτων, να δυσανασχετεί με αυτά και να επιζητεί την εξαφάνισή τους μέσα στα «μπουντρούμια – κελιά» των δημοτικών κυνοκομείων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Α.Τσαυτάρη
Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΑΑΤ
κ. Μ. Χαρακόπουλο
Διεύθυνση Κ.Α.Φ.Ε. του ΥΠΑΑΤ
Κα Χ. Δηλέ

Αθήνα, 10.11.2013
Aρ.Πρωτ. 0353/10.11.13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου