Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

40 χρόνια Αρχείο με την Ιστορία της Λαμίας σε ένα άθλιο χώρο! Φωτογραφίες

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φιλοξενείται από χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, που θα έπρεπε να τη δει όλη η Λαμία!
Αφορά την ιστορία της και όλα όσα έχουν συμβεί και γραφτεί. Μια συλλογή που ξεκίνησε πριν 40 ακριβώς χρόνια και έχει φτάσει σήμερα να διαθέτει τόσο υλικό που δεν γίνεται να συνεχίζει να στεγάζεται σε ένα τόσο μικρό μέρος. Πρέπει επειγόντως να μεταφερθεί σε ένα μεγαλύτερο για να μπορεί να έχει ο κόσμος πρόσβαση σε όλα τα αρχεία. Πολλά από αυτά σήμερα είναι απλά στοιβαγμένα και κινδυνεύουν από τις κακές συνθήκες του τωρινού χώρου. Όπως σημειώνει και η προϊσταμένη κα Σοφία Βακιρτζηδέλη: Στο Αρχείο έχω μείνει ως μοναδική υπάλληλος και επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει οι τοπικοί παράγοντες να βρουν μια λύση για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος.

Μια εντυπωσιακή "αφήγηση" όλων όσων συνέβαιναν στην πόλη μας πριν πολλά χρόνια, είτε πολιτικά, κοινωνικά ακόμα και αθλητικά. Φωτογραφίες και ντοκουμέντα που μαρτυρούν το πόσο σημαντικό ρόλο έχει η Λαμία στην Ιστορία της χώρας και όχι μόνο.

Μία έκθεση που πραγματικά πρέπει όλοι οι Λαμιώτες να επισκεφτούν


«Η πόλη γιορτάζει και θυμάται…»
"40 χρόνια λειτουργίας του Ιστορικού Αρχείου Λαμίας΄΄
Διάρκεια Έκθεσης: 4 Νοεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2013
Ωράριο Λειτουργίας: Πρωινά: Τρίτη – Παρασκευή 9.00 -13.00
Απογεύματα: Τρίτη & Τετάρτη 18.00 -21.00

Οι Εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις γειτονιές της πόλης, με τίτλο: ΄΄Η Λαμία γιορτάζει και θυμάται στις γειτονιές της….΄΄ με Έκθεση φωτογραφικού υλικού του Νίκου Δαβανέλλου, με θέμα : «Πρόσωπα της Λαμίας» και «Όψεις της πόλης στο πέρασμα του Χρόνου».



mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου