Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Προβολή του ντοκιμαντερ "Έτσι τινάχτηκε ο Γοργοπόταμος" Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Προβολή του ντοκιμαντερ "Έτσι τινάχτηκε ο Γοργοπόταμος" του συμπατριώτη μας Χρήστου Ζημιανίτη. Ο κ. Ζημιανίτης θα προλογίσει τη προβολή, καθώς και θα είναι διαθέσιμος για ερωτήσεις μετά το πέρας αυτής.
Μερικά λόγια για τη ζωή και το έργο του συμπατριώτη μας Χρήστου Ζημιανίτη, σκηνοθέτη και παραγωγό του ντοκιμαντερ:
Γεννήθηκε το 1953, στο Δίκαστρο Φθιώτιδας. Μεγάλωσε και τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στη Στυλίδα Φθιώτιδος.

 Το 1973 τελείωσε την Σχολή Κινηματογράφου – Τηλεόρασης του Λυκούργου Σταυράκου, στο τμήμα Σκηνοθεσίας – Οπερατέρ. Το 1975 στην ΥΕΝΕΔ, σκηνοθετεί την εβδομαδιαία εκπομπή με τίτλο
« ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ » με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Αγγελική Δαμίγου. Το 1976 εως το 1981 αναλαμβάνει την σκηνοθεσία της εβδομαδιαίας εκπομπής ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ‘’ και ‘’ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ’’ στην ΥΕΝΕΔ, με παρουσιάστρια και πάλι την δημοσιογράφο Αγγελική Δαμίγου. Παράλληλα γυρίζει στην ΥΕΝΕΔ την ιστορική σειρά :‘’ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ’’. Η περίοδος καλύπτεται με 20 ιστορικά ντοκιμαντέρ, από την περίοδο (1814 – 1974) από τα οποία τα περισσότερα προβλήθηκαν στην ΥΕΝΕΔ με πρώτο το ‘’ΤΟ ΕΠΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ 1940’’,’’ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ’’, κτλ. Το ντοκιμαντέρ, ’’ ΈΤΣΙ ΤΙΝΑΧΤΗΚΕ Ο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ’’ προβλήθηκε με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης το 1982 στην ΥΕΝΕΔ (ΕΡΤ 2). Επίσης για πρώτη φορά το 1977, παρουσίασε τη Λαμία στην εκπομπή ‘’Ελληνικοί Παλμοί ’’, σε 4 εβδομαδιαίες εκπομπές. Παράλληλα με την επαγγελματική αυτή διαδρομή, διετέλεσε οπερατέρ στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού, από το 1983 εως το 1997. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Τσαμπάζη και έχει δύο γιούς τον Κωνσταντίνο και τον Αθανάσιο.

Πηγή ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ κ' ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ "Ο Αγ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου