Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

"Ημέτεροι" των διοικήσεων μπαίνουν στα Δ.Σ Ιδρυμάτων

Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων και των σωματείων που διαχειρίζονται κληροδοτήματα έχουν φροντίσει να έχουν ημέτερους μέλη στα ΔΣ τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, με αφορμή το σκάνδαλο του Γηροκομείου Αθηνών, όπου αναζητούνται 9 εκατ. ευρώ.
«Πρέπει να αλλάξει ο σχετικός νόμος και να μπαίνουν στα ΔΣ νέοι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν» επεσήμανε εξηγώντας ότι:
«Στο Γηροκομείο Αθηνών αναζητούνται 9 εκατ. ευρώ που άφησαν άνθρωποι από το υστέρημά τους για κοινωφελείς σκοπούς. Ούτε κοινωφελής σκοπός δεν έγινε, ούτε το προσωπικό δεν πληρώθηκε».


Όπως διευκρίνισε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης: «Δεν έχω δυνατότητα επιβολής ποινών, μόνο να παραπέμψω στον εισαγγελέα για πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες».

Αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση του Γηροκομείου Αθηνών, ανέφερε ότι χρειάζεται διαχειριστικός έλεγχος, προσθέτοντας ότι έχει δώσει σχετική εντολή.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι και στο παρελθόν έχουν γίνει έλεγχοι στο συγκεκριμένο ίδρυμα και έχουν βρεθεί κρούσματα κακοδιαχείρισης.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου