Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Οι μαθητές μιλούν για τη ρατσιστική βία: "Η σιωπή είναι ανοχή;"

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 18ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θεματολογία σχετική με τους πρόσφυγες. Ο διαγωνισμός με τίτλο "Η σιωπή είναι ανοχή;" πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων.
Κεντρικό θέμα ήταν η αντίδραση των νέων ανθρώπων απέναντι στη ρατσιστική βία και τη μισαλλοδοξία στην κοινωνία, που πλήττει εξίσου πρόσφυγες και μετανάστες.
"Το να φοβάσαι να σπάσεις τη σιωπή, σημαίνει ότι φοβάσαι τον ίδιο σου τον εαυτό (…) η σιωπή είναι καμωμένη από λέξεις που δεν βρήκαν ποτέ τους την ευκαιρία να ειπωθούν", απαντάει μία από τις μαθήτριες που διακρίθηκαν.

Πάνω από 260 συμμετοχές μαθητών και μαθητριών με γραπτά κείμενα, ζωγραφιές, αφίσες και βίντεο προκρίθηκαν στο Διαγωνισμό, εκπροσωπώντας σχολεία από όλη την Ελλάδα και αποδεικνύοντας ότι ακόμα και τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι δυνατόν να βρεθούν λύσεις μέσα από το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.
Τα πρώτα βραβεία του διαγωνισμού με ατομικές και ομαδικές συμμετοχές απέσπασαν συνολικά 33 μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της χώρας (Αθήνα, Άργος, Έβρος, Έδεσσα, Ηγουμενίτσα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Πειραιάς, Σέρρες, Χαλκίδα κ.ά.), ενώ πολλές ήταν οι συμμετοχές που διακρίθηκαν για τη δημιουργικότητα, τα επιχειρήματα και την τεχνική τους.
Τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού αναλυτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου