Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πανελλήνιες Φιλοζωικές οργανώσεις:Προσβολή για την Φιλοζωία και ντροπή για την Ελλάδα το Κυνοκομείο Λαμίας

Το Δημοτικό Κυνοκομείο Λαμίας είναι ανάμεσα στα κυνοκομεία τα οποία καταγγέλλουν οι Πανελλήνιες Φιλοζωικές οργανώσεις πως ντροπιάζουν την Ελλάδα και την Φιλοζωία, με τις τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας τους.
Σε δελτίο τύπου των Πανελλήνιων οργανώσεων, στα πλαίσια της καμπάνιας για τις συνθήκες που επικρατούν στα Δημοτικά Κυνοκομεία ζητείται η παρέμβαση του εισαγγελέα , η επιβολή αυστηρών προστίμων και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των δήμων το οριστικό κλείσιμο των κυνοκομείων.

Να υπενθυμίσουμε πως η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών έχει επανειλημμένα θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της απαράδεκτης λειτουργίας του ''κολαστηρίου'' της Λαμίας, με τον παράνομο εγκλεισμό περίπου 450 αδέσποτων σκύλων, αλλά παρά τις υποσχέσεις των ''υπευθύνων'' της Δημοτικής Αρχής δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος.
Διαβάστε και τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας εδώ.

Δελτίο τύπου

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, στα πλαίσια της καμπάνιας που έχουν διοργανώσει από τις αρχές του 2013 και αφορά στη λειτουργία των Δημοτικών κυνοκομείων της χώρας μας, όπου ήδη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μας έχει επισκεφτεί αρκετά Δημοτικά Κυνοκομεία που στόχος της συνάντησης με τους αρμόδιους ήταν να ενημερωθεί για τις συνθήκες λειτουργίας του ,να συζητηθούν τυχόν προβλήματα, τεχνικά, λειτουργικά, για τις συνθήκες παραμονής των ζώων εκεί, την σωστή λειτουργία της 5μελούς επιτροπής, ώστε η καλύτερη δυνατή λειτουργία του κυνοκομείου να δώσει την δυνατότητα προβολής του ως ένα Δημοτικό Κυνοκομείο όπου πληρούνται οι προϋποθέσεις για τον σκοπό της ύπαρξης του.

Ήδη μία σειρά Δήμων έχουν ανταποκριθεί στην πρότασή μας ,όπου κατά την επίσκεψη μας διαπιστώθηκαν πολλά κενά στην λειτουργία ,συντήρηση και την ευζωία των ζώων εκεί!

Η Ομοσπονδία μας με σειρά επιστολών στα αρμόδια Υπουργεία, με μηνύσεις, συστάσεις και προτάσεις και με κοινή συνεργασία έφερε συν το χρόνο κάποια θετικά αποτελέσματα στα ήδη επισκεπτόμενα Κυνοκομεία!

Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι Δήμοι στην Ελλάδα όπου οι συνθήκες των Κυνοκομείων εξακολουθούνε να είναι τριτοκοσμικές και απαράδεκτες.

Δεκάδες καταγγελίες από πολίτες και Φιλοζωικά Σωματεία φέρουν στην επιφάνεια νέες σκληρές εικόνες για ακόμη μία φορά για τις συνθήκες που διαβούν τα ζώα στα περισσότερα Δημοτικά Κυνοκομεία της χώρας μας, όπως Δήμου Αποκορώνου Χανίων, Καστοριάς, Σερρών, Φλώρινας, Λαμίας, Δράμας ,Κατερίνης κτλ

Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι οι περισσότεροι Δήμοι συμμορφώνονται πάντα μετά την προβολή, και ανάδειξη της κακής εικόνας του εκάστοτε καταγγελλόμενου Δημοτικού Κυνοκομείου όπου δυστυχώς μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα oι συνθήκες εξακολουθούν να είναι οι αρχικά απαράδεκτες!

Καταγγέλλουμε τα ανωτέρω Δημοτικά Κυνοκομεια όπου ντροπιάζουν την χώρα μας και την Φιλοζωία μας, ζητάμε η εισαγγελία να παρεμβεί οριστικά πάνω στο θέμα αυτό και να προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα στην μη εφαρμογή του Νόμου 4039/12 για τις συνθήκες ευζωίας των ζώων μέσα στα Κυνοκομεία και η μη συμμόρφωση των Δήμων να αποτελεί το οριστικό κλείσιμο αυτών..


Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων


       H Πρόεδρος                         Η Αντιπρόεδρος                    Η Γραμματέας
Αναστασία Μπομπολάκη        Μάριζα Χριστοδούλου            Μαρία Χουστουλάκη

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/10/13, 12:35 μ.μ.

    Σαν άνεργος πολίτης αυτής της πόλης ΑΠΑΙΤΩ να ΚΛΕΙΣΕΙ επιτέλους αυτό Κυνοκομείο και τα χρήματα που δαπανιούνται εκεί να δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ή σε προγράμματα απασχόλησης. Επιτέλους επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν τη πλάκα τους με τα ζωάκια προσποιούμενοι τους ΄΄δήθεν΄΄ δεν είμαστε υποχρεωμένοι ούτε να τους πληρώνουμε για τα δέσποτα που δημιουργούν για το χόμπι τους ούτε να δυσφημούν την πόλη .
    ΤΩΡΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΜΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΕΚΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πρόκληση για τον άνεργο να δαπανώνται τεράστια ποσά για το κυνοκομείο Λαμίας με τις τόσες παρανομίες.Συμφωνώ στο να κλείσει με την υπάρχουσα μορφή αφού πλέον δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τον σκοπό της ύπαρξης του.
    Κάπου δίαβασα πως οι οργανώσεις προτείνουν σε αυτή την περίπτωση να μετατραπεί σε Δημοτικό Κτηνιατρείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή