Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Τα προσόντα ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. – όλο το ΦΕΚ

Τα προσόντα, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία περιγράφονται αναλυτικά στο ΦΕΚ 2631/17.10.2013 , τεύχος Β'. Μάλιστα, πέραν των τεσσάρων άρθρων, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (Δημόσιας Τάξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης) περιλαμβάνεται πίνακας όπου καταγράφονται επίσης τα μόρια για τα βαθμολογούμενα πρόσθετα κριτήρια.

Η μοριοδότηση των πρόσθετων κριτηρίων αφορά:

- Εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων (αποδεικνύεται από Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης, το οποίο αναζητείται αυτεπαγγέλτως). Ως έφεδρος αξιωματικός 10 μόρια και σε ειδικές δυνάμεις 10 μόρια.


- Άδεια οδήγησης. Μοριοδοτούνται μέχρι δύο άδειες ως εξής: μοτοποδηλάτου 2 μόρια, αυτοκινήτου Β΄ κατηγορίας 2 μόρια, μοτοσικλέτας 4 μόρια, αυτοκινήτου Γ΄ ή Δ΄ ή Ε΄ κατηγορίας 3 μόρια.

Στο άρθρο 1 σημειώνεται ότι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας των κλάδων ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας, των οποίων οι θέσεις καταργούνται, εντάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία ως ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικό εφόσον συγκεντρώνουν τα ακόλουθα προσόντα:

«α. Να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής, περιλαμβανομένων και των πτυχίων ή των διπλωμάτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής οι υποψήφιοι κατηγορίας ΠΕ, πτυχίου ή διπλώματος οποιουδήποτε Τμήματος ΤΕΙ της ημεδαπής, περιλαμβανομένων και των πτυχίων ΠΣΕ και ΚΑΤΕΕ ή πτυχίου ή διπλώματος ισότιμων σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής οι υποψήφιοι κατηγορίας ΤΕ και πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτήριου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλου ισότιμου της ημεδαπής ή αλλοδαπής οι υποψήφιοι κατηγορίας ΔΕ.

β. Να μην υπερβαίνουν το 45ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας τους ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης.

γ. Οι άνδρες πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Δεν θεωρείται ότι εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις αυτός που έχει απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

δ. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, σύμφωνα με τον ειδικό πίνακα νοσημάτων, παθήσεων και βλαβών του ΠΔ 133/2002 (Α΄ 109) που εφαρμόζεται για τη σωματική ικανότητα των μονίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

ε. Να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

στ. Να έχουν ανάστημα οι άνδρες τουλάχιστον 1,70 μ. χωρίς υποδήματα και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,65 μ. χωρίς υποδήματα.

ζ. Να μην έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα, για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή των εγκλημάτων ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παραχάραξης, κιβδηλείας, πλαστογραφίας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, απιστίας περί την υπηρεσία, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχόμενης από αμέλεια, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, συκοφαντικής δυσφήμισης, κλοπής, υπεξαίρεσης, εκβίασης απάτης, απιστίας, επαιτείας, δωροδοκίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, ζωοκλοπής, ζωοκτονίας, περί αλλοδαπών, λαθρεμπορίας ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο τελεσθέντος, για το οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

Το υπό ένταξη προσωπικό, το οποίο έχει παραπεμφθεί σε δίκη ή έχει καταδικαστεί για κάποιο από τα ανωτέρω αδικήματα δεν εντάσσεται στην Ελληνική Αστυνομία αν, μέχρι τον χρόνο έκδοσης της πράξης ένταξης, δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση. Ο όρος καταδίκη περιλαμβάνει και την καταδίκη σε ποινικό σωφρονισμό για τα παραπάνω εγκλήματα.

η. Να μην έχει ασκηθεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη για παραπτώματα που επισύρουν προσωρινή ή οριστική παύση και να μην τους έχει επιβληθεί τέτοια πειθαρχική ποινή».

Ολόκληρο το κείμενο του ΦΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου