Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

12.000 απολύσεις στους Δήμους μέχρι τέλος Οκτώβρη

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι λίστες με τα ονόματα των προς απόλυση υπαλλήλων των δήμων, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκο να ανεβάζει τον αριθμό στις 10 με 12 χιλιάδες. Όπως μάλιστα διευκρίνισε σε συνέντευξή του στο MEGA, στην πλειοψηφία τους είναι προσληφθέντες με πλαστά πιστοποιητικά ή με αναξιοκρατικά κριτήρια. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι ο αριθμός απολύσεων που ζητεί η τρόικα ανέρχεται στο 40% των διαθεσίμων. «Το 40% θα φύγει. 12500 με 15000 θα φύγει» είπε χαρακτηριστικά.
«Σε 20 ημέρες θα έχουμε και τα ονόματα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξέρουμε ότι αυτό που συνέβαινε παλιά με την εκλογική πελατεία των δημάρχων και όλων των ανθρώπων των ΟΤΑ έχει τελειώσει…. Να προχωρήσουμε προς αυτό, διότι πιστεύω ότι θα ικανοποιήσουμε το κοινό αίσθημα, αυτοί που θα φύγουν έχουν προσληφθεί στους ΟΤΑ χωρίς κριτήρια» υποστήριξε συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοράκος.




Ερωτηθείς δε, πόσοι μπορεί να είναι με πλαστά δικαιολογητικά δήλωσε ότι «η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν πλαστά χαρτιά, φτάνουν το νούμερο που ζητάει η τρόικα, 10-12 χιλιάδες», ενώ όταν του ζητήθηκε να πει αν εννοεί μόνο πλαστά δικαιολογητικά ή και αναξιοκρατικές προσλήψεις, διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε όλα μαζί.



Μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος έκανε λόγο για πάρτυ προσλήψεων στους δήμους τα νομικά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης και όλους τους οργανισμούς τους από το 2003 -2011. «Εκεί  έχει γίνει μεγάλο πάρτυ προσλήψεων, αδιαφανών, αναξιοκρατικών και αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε οριζόντιες απολύσεις. Εκεί λοιπόν, όσοι δεν έχουν τα προσόντα και έχουν καταθέσει πλαστά χαρτιά θα πάνε στο σπίτι τους» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα νούμερο από όλους αυτούς που δεν είναι με τα νόμικα προσόντα προσληφθέντες και αυτή τη στιγμή ταυτοποιούμε τα ονόματα».



Σε ό,τι αφορά πάντως την διαδημοτική κινητικότητα είπε πως «εκεί έχουμε βρει ότι δεν μας περισσεύει κόσμος. Πάμε περίπου στα ίσα».



Για τους δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, εκτίμησε πως «θα απορροφηθούν όλοι», ενώ για τους σχολικούς φύλακες παραδέχθηκε ότι «πράγματι υπάρχει θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου