Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

''Πράσινο φώς'' για ρυθμίσεις οφειλών (και) στον Δήμο Λαμιέων;

 Δ. Ιωαννιτών: Σε 48 μηνιαίες δόσεις η εξόφληση 
των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Να θυμίσουμε η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών. απο 24 Απριλίου 2013, έχει υποβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο ακριβώς την ίδια πρόταση για ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον Δήμο Λαμιέων  , χωρίς αποτέλεσμα όμως, αφού Δημοτικό Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή έκτοτε δηλώνουν αναρμόδια να λάβουν αποφάσεις.
Δείτε το παράδειγμα του Δήμου Ιωαννιτών που δημιουργεί ερωτήματα για τις αιτιάσεις της Δημοτικής Αρχής Λαμίας για αδυναμία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοτών της Λαμίας.

Ομόφωνα αποδεκτή έκανε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, την εισήγηση- πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου Θανάση Μανταλόβα, σύμφωνα με την οποία θα εξετάζει θετικά αιτήματα συμπολιτών για ρύθμιση – διακανονισμό οφειλών τους οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, δηλαδή δεν αποπληρώνονται για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Έτσι όσοι έχουν οφειλές προς το Δήμο, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ταμειακή υπηρεσία προκειμένου να γίνει ρύθμιση των οφειλών και των προσαυξήσεων σε 26 συνολικά δόσεις.

Εάν οι πολίτες είναι συνεπείς στον πρώτο αριθμό δόσεων και ανταποκριθούν στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, μπορούν στη συνέχεια να υποβάλλουν αίτηση προς την Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει επέκταση του χρόνου εξόφλησης της οφειλής, η οποία δύναται να ανέρχεται μέχρι 48 μηνιαίες δόσεις.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά σε όλων των ειδών τις οφειλές με εξαίρεση όσες προέρχονται από συμβάσεις και μισθώματα ακινήτων του δήμου

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το δήμο
ανέρχονται σήμερα περίπου στο ύψος των 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Επισημαίνεται ότι προκειμένου να ενταχθούν οι συμπολίτες μας στη ρύθμιση θα πρέπει να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών ως αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση της διευκόλυνσης προσκομίζοντας σχετική αίτηση η οποία θα εξετάζεται εφόσον έχει καταβληθεί παράβολο υπέρ του Δήμου σε ποσοστό 5%ο (πέντε τοις χιλίοις) επί της υπαγόμενης σε διευκόλυνση οφειλής και μέχρι του ποσού των 1.000 € που αποτελεί το ανώτατο ύψος του παραβόλου.

Ως βασική οφειλή που λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ύψους του παραβόλου θεωρείται το σύνολο των αρχικά βεβαιωμένων οφειλών, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης, χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου