Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ρουσφέτια στις προσλήψεις στον Δήμο Λαμιέων συνεχίζονται...

Για έλλειψη αντικειμενικών κριτηρίων και για μεροληψία στις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στις δομές του Δήμου κατηγορεί ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας τον Δήμο Λαμιέων.

Στην επιστολή, που δημοσιεύουμε,ο Ιατρικός Σύλλογος στην ουσία κρίνει πως η συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την απασχόληση 3 ιατρών για παροχή ιατρικής βοήθειας και την συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ είναι άδικη και πως δημιουργεί συνθήκες άνισης μεταχείρισης για τους ιατρούς της πόλης.

Να σημειώσουμε πως την περσινή χρονιά ο Ιατρικός Σύλλογος με κλήρωση, ανάμεσα στους νέους ιατρούς, πρότεινε αυτούς που τελικά απασχολήθηκαν με έμμισθη θέση στον δήμο.
Αντίθετα το 2013 αγνοήθηκε η διαφανής αυτή διαδικασία και επελέγησαν τρεις ιατροί με απ'ευθείας αναθέσεις και με κανένα προφανές κριτήριο αξιολόγησης,δημιουργώντας την αίσθηση των καθαρά ρουσφετολογικών προσλήψεων.

Διαβάστε την  επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας που εστάλη προς τον Δήμαρχο Λαμιέων,τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (προς ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων), τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης και τους ιατρούς μέλη του Ι.Σ.Φθιώτιδας:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Όθωνος 1 Λαμία - 35100
τηλ.- fax: 22310 22001, e-mail: info@isf.gr, site: www.isf.gr


Λαμία 11/9/2013
A.Π. 588

Προς
-Τον Δήμαρχο Λαμίας κο Κοτρωνιά
-Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμίας
(προς ενημέρωση Δημ. Συμβουλίου)
-Πρόεδρο-Διοικητικό Συμβούλιο Κοινοφελούς Επιχείρησης Δήμου Λαμίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στα πλαίσια της δίκαιης και ισότιμης μεταχείρισης μεταξύ των γιατρών-συμπολιτών του δήμου, σε περίπτωση απασχόλησης ιατρικού δυναμικού στις δομές των υπηρεσιών σας, παρακαλούμε να ενημερώνετε τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας σχετικά, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης του ιατρικού δυναμικού με αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς να δημιουργούνται ανωφελή σχόλια περί μεροληψίας.

Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος
Πρόεδρος
Μιχάλης Μπαρπαρούσης
Γραμματέας

Κοινοποίηση:
Ιατροί-μέλη Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας

4 σχόλια:

  1. Παναγιώτης12/9/13, 3:06 μ.μ.

    ''Έξις δευτέρα φύσις'' έλεγε ο Αριστοτέλης και για τον Δήμο Λαμιέων τουλάχιστον επιβεβαιώνεται πλήρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε και Συνάδελφε Παναγιώτη από την επιστολή αυτή εσύ βγάζεις αυθαίρετα ένα συμπέρασμα που ο Πρόεδρος στην επιστολή του πουθενά δεν αναφέρει και μάλιστα πριν καν ο δήμος απαντήσει επίσημα στην επιστολή του Προέδρου. Κατανοώ ότι το άγχος των εκλογών σε καταβάλλει αλλά δεν είναι λόγος αυτός να εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα και μάλιστα επαγγελματικά (γιατί έτσι έχεις δημοσιοποιήσει την επιστολή) για λίγους ψήφους στις εκλογές, καταστρέφοντας μια ακρριέρα που με κόπο έκτισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαχειριστής13/9/13, 12:24 π.μ.

    Στο blog αυτό της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών δημοσιεύονται και σχολιάζονται όλα τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Λαμιέων.
    Για μας είναι εξαιρετικά σοβαρές οι περιπτώσεις αδιαφανών προσλήψεων, χωρίς αξιολόγηση με τα λεφτά του δημότη,δηλαδή τα δικά μας.

    Όταν μάλιστα αγνοείται με τόσο άκομψο τρόπο ένας επιστημονικός φορέας, σαν τον Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος είναι μάλιστα συνεργάτης της Δημοτικής Αρχής στην λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Λαμίας, τότε ο έλεγχος αλλά και η πλήρης γνώση όλων των παραμέτρων έχει για εμάς μεγάλη σημασία.

    Ακόμη όμως μεγαλύτερη σημασία δίνουμε στην ενημέρωση των δημοτών της πόλης, αφού με τα δικά τους τα λεφτά άλλωστε, γίνονται όλες αυτές οι απ'ευθείας αναθέσεις.

    Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις της Δημοτικής Αρχής τόσο για την διαδικασία της αξιολόγησης των απασχολούμενων ιατρών αλλά και για τις αιχμές του Ιατρικού Συλλόγου για ''μεροληψίες'' καθώς και για τις εκκλήσεις του για ΄΄δίκαιη΄΄ και ΄΄ισότιμη μεταχείριση'' των μελών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιώτης13/9/13, 12:57 μ.μ.

    Αν πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει μια νέα άλλη Ελλάδα τότε θα πρέπει να αποκόψουμε τακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν του δήμους, αλλά και την ίδια την χώρα, σε αυτά τα αδιέξοδα που όλοι βιώνουμε.

    Για να το πετύχουμε αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τους κανόνες της διαφάνειας, της αξιολόγησης, των ίσων ευκαιριών, της συνεργασίας και του αυστηρού ελέγχου των αποφάσεων όσων κατέχουν και εφαρμόζουν εξουσία με δημόσια χρήματα.

    Καταλαβαίνω το πρόβλημα της Δημοτικής Αρχής όταν έρχονται στο φως θέματα που δείχνουν τον τρόπο που διακυβερνά 15 χρόνια τώρα την Λαμία αλλά ακριβώς αυτόν τον ρόλο καλούμαστε εμείς ως αντιπολίτευση να διαδραματίσουμε: να αναδείξουμε τις στρεβλώσεις και να βοηθήσουμε με προτάσεις στην βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης.

    Υ.Γ ως απάντηση στον Αργύρη:

    1.Υπάρχει τεράστια απόσταση στον τρόπο που εμείς στην Πρωτοβουλία αντιλαμβανόμαστε την χρηστή και δίκαιη διοίκηση του Δήμου από ότι εσείς οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής.
    Αν συμφωνούσαμε άλλωστε, εμείς οι ανεξάρτητοι ενεργοί πολίτες,χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και συνήθειες, δεν θα κατεβαίναμε στις εκλογές για να διεκδικήσουμε αλλαγή πολιτικής για τους δημότες αλλά και για να καταγγείλουμε κάθε ''μεροληψία'' και ''αναξιοκρατία'' εις βάρους τους

    2.Η συγκεκριμένη επιστολή που δημοσίευσε το blog βρίσκεται αναρτημένη στον επίσημο site του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας(www.isf.gr) και μπορεί να την αναρτήσει και να την σχολιάσει ο καθένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή