Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Πορεία τιμής «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ 2013»

Για 3η συνεχή χρονιά η Πορείας Τιμής «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ 2013» (εκδήλωση που από 13 Ιουνίου 2012 τέθηκε ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ των Γ.Ε.ΕΘ.Α., Γ.Ε.Σ., Γ.Ε.Ν., Γ.Ε.Α.).
Μια Πορεία Τιμής 25 χλμ στο όρος Καλλίδρομο ακολουθώντας τη διαδρομή της Ανοπαίας Ατραπού, (από το Ελευθεροχώρι) με τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες με μοναδικό κίνητρο την τιμητική προβολή της ιστορικής Μάχης των Θερμοπυλών και του Λεωνίδα.
Το πρωί του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου ώρα 07:30 οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών όπου θα γίνουν οι εγγραφές και στη συνέχεια από το χώρο του Μνημείου του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες θα αναχωρήσουν οδικώς ( με λεωφορεία 08:15 περίπου) για το Ελευθεροχώρι από όπου θα διανύσουν περπατώντας την διαδρομή 25 χλμ της Ανοπαίας Ατραπού, με τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
        ΑΦΕΤΗΡΙΑ της Πορείας Τιμής  θα είναι 1 χλμ μετά το χωριό Ελευθεροχώρι, η πλατεία του υδραγωγείου  ( GPS : 38° 45′ 48,5 ” B, 22° 27′ 38,4″ A, υψομ. 835μ.),  ενώ ΠΕΡΑΣ της πορείας θα είναι το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, ήτοι συνολική απόσταση 25 χλμ. Κατά μήκος της διαδρομής  θα υπάρχουν πινακίδες κατευθύνσεως

Η Πορεία Τιμής «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ»  είναι ανοικτή σε όλους όσους εμπνέονται και συμμερίζονται τις αρχές και τις αξίες που εκφράσθηκαν από τις γενναίες πράξεις θυσίας του Βασιλιά Λεωνίδα της Σπάρτης, των οπλιτών και των συμμάχων του, στη Μάχη των Θερμοπυλών, το 480 πΧ.

Η εκδήλωση αυτή αφορά αποκλειστικά την αναβίωση μιας ιστορικής μάχης και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στην σημασία της θυσίας για τα ιδανικά της Πατρίδας.

Δεν πρόκειται για αγώνα δρόμου, αλλά για πορεία βάδην 25 χιλιομέτρων, σε συγκεκριμένη διαδρομή επί του όρους Καλλίδρομο, που εκτιμάται, ότι πρόκειται για την ΑΝΟΠΑΙΑ Ατραπό, με αφετηρία το Ελευθεροχώρι, τερματίζοντας στο Μνημείο με το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το αντίστοιχο ιστολόγιο: http://leonidatropaio.wordpress.com/

και στο facebook:https://www.facebook.com/groups/477780932314655/?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου