Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Μαζί με το ''πελεκούδι'' κάηκε και ο πλάτανος στις Μεξιάτες Λαμίας!

Ο Δήμος Λαμιέων πρόσφατα,στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, επιχορήγησε με 30.450 ευρώ τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής για τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2013(δείτε εδώ).

Πάγια θέση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, εκφρασμένη πολλές φορές κατά την συζήτηση των εισηγήσεων του αρμόδιου Αντιδημάρχου, είναι η δημιουργία μητρώου δραστηριοτήτων των συλλόγων, η αξιολόγησή τους, η αναλυτική καταγραφή των επιχορηγήσεων που έχουν λάβει τα τελευταία 3 χρόνια καθώς και η ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του Δήμου,ώστε να υπάρχει γνώση για την κατανομή των χρημάτων αλλά και πλήρης διαφάνεια για το που καταναλώνονται τα χρήματα των Λαμιωτών, ιδιαίτερα τώρα που ο προϋπολογισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συρρικνώνεται και η Κοινωνική Πολιτική προς τους αναξιοπαθούντες δημότες συνέχεια δυσχεραίνεται.

Αφορμή να ξανασυζητηθεί το θέμα είναι η πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο νεόδμητος ''Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεξιατών'' στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Δεν θα κρίνουμε τις επιλογές των ''υπεύθυνων'' για την ποιότητα της παρεχόμενης διασκέδασης με τους περιφερόμενους ανα την Ελλάδα κλαριτζίδες και λαϊκούς τραγουδιστές της αρπαχτής, αλλά την ανεξέλεγκτη ρίψη βεγγαλικών από την οποία σύμφωνα με καταγγελίες από παρευρισκόμενους κατοίκους κινδύνεψαν άνθρωποι ενώ κάηκε μερικώς και ο αιωνόβιος πλάτανος του χωριού!

Πιστεύουμε πως οι αρμόδιοι θα αναλάβουν να διευκρινίσουν τα όσα τελέστηκαν και θα τιμωρήσουν αυστηρά τους υπευθύνους αλλά και πως επίσης ο Δήμος Λαμιέων θα διερευνήσει κάθε τέτοιου είδους ''Πολιτιστική εκδήλωση'',θα κάνει τις ανάλογες συστάσεις και θα λάβει αυστηρά μέτρα πρόληψης ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια τόσο θλιβερά φαινόμενα.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/8/13, 9:41 π.μ.

    Να στείλει ένοπλα τμήματα υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα να αστυνομεύουν τις ΄΄πολιτιστικές εκδηλώσεις΄΄ που γίνονται στο δήμο.....
    Και μετά ..........Ξυπνήσαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/8/13, 11:16 π.μ.

    Να μην παίρνει τίποτα απο επιχορήγηση σύλλογος που δημιουργεί προβλήματα.Εδώ δε έχει λεφτά να φάει ο κόσμος και χθες δόθηκαν 2.800 ευρώ για την ορχήστρα.
    Ο δήμος και σαφώς πρέπει να ελέγχει που σκορπάει τα λεφτά των δημοτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/8/13, 8:42 μ.μ.

    Αστυνομία στον τόπο αυτο δεν υπάρχει;;;;
    Για ΄΄πάσαν νόσο και πάσαν μλακία΄΄ ο δήμος και Αστυνόμος;;;;
    ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/8/13, 10:30 μ.μ.

    Γιατί δεν φυτεύουμε πλέον πλατάνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/8/13, 10:33 μ.μ.

    Κάτω από 1 πλατάνο δεν υπάρχει ζέστη. Ξεχνάς ότι υπάρχει καύσωνας. Κάντε 1 πείραμα και θα με θυμηθείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή