Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τρεις Λαμιώτες στο πιο δύσκολο αγώνα ορεινού τρεξίματος

Ενώ οι ετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς για τον Ορεινό Μαραθώνιο της Οίτης «Ηρακλής» αθλητές της Φθιώτιδας συμμετέχουν σε έναν ακόμα δύσκολο αγώνα.
Αυτό το Σάββατο στα Ζαγοροχώρια και στο πανέμορφο βουνό της Τύμφης (Αστράκα, Γκαμήλα) θα πραγματοποιηθεί ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες ορεινού τρεξίματος της χώρας μας. Στην απόσταση των 80 χιλιομέτρων οι αθλητές καλούνται να ξεπεράσουν υψομετρικές διαφορές μεγαλύτερες των 5000 μέτρων μέσα από μονοπάτια. Όμως τα πανέμορφα τοπία όπως αυτό της Δρακόλιμνης και του περίφημου φαραγγιού του Βίκου σίγουρα θα μετριάσουν την κούρασή τους. Το όριο του αγώνα είναι οι 22 ώρες και η εκκίνηση θα δοθεί στο Τσεπέλοβο στις 5π.μ. του Σαββάτου. Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 120 εκ των οποίων οι 20 τουλάχιστον αποτελούν την ελίτ των Ελλήνων αθλητών trail running. Μάλιστα οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους αθλητές καθώς η διαδρομή διέρχεται από τα περίφημα χωριά Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, Μονοδένδρι, Βίτσα, Κήποι κ.α.

Στον αγώνα αυτό θα συμμετέχουν οι Αντωνίου Νίκος, Γκανασούλης Γιάννης και Πρατίλας Λουκάς σαν ομαδική συμμετοχή εκπροσωπώντας τον Μαραθώνιο «Ηρακλή» (Hercules Marathon).



Επίσης θυμίζουμε ότι οι εγγραφές για τον 7ο Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλή», που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 συνεχίζονται. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, τη διαδρομή και τη διαμονή στο www.herculesmarathon.gr.


Ταυτόχρονα γίνονται και οι μικρότερες αποστάσεις. Ημιμαραθώνιος "Ελλέβορος" (Helleborus Half Marathon) 16,2χλμ. καθώς και ένας αγώνας για αρχάριους με την ονομασία "Μονοπάτι Φαρμακίδων" (Farmakides Trail) 6,5χλμ.

Οι μικρότερες διαδρομές απευθύνονται σε αρχάριους δρομείς βουνού, συνοδούς αθλητών αλλά και αθλητές που θα ήθελαν να απολαύσουν την Οίτη χωρίς να πιεσθούν από μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Η εγγραφή επίσης γίνεται on line στο ίδιο δικτυακό τόπο.

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου