Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Δωρεάν καλοκαιρινά μαθήματα σε αθλήματα και τέχνες για παιδιά προσφέρουν οι Δήμοι (όχι της Λαμίας)

Πολλοί δήμοι στην Ελλάδα εκμεταλλεύονται προγράμματα του ΕΣΠΑ και προσφέρουν στα παιδιά των δημοτών τους δωρεάν μαθήματα σε αθλήματα και τέχνες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Στην Λαμία ενώ υπάρχει η ανάλογη πληροφόρηση και οι δυνατότητες,αφού το χρονικό διάστημα αυτό οι αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην πόλη δεν χρησιμοποιούνται από τους συλλόγους και τα σχολεία, δυστυχώς δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική προσπάθεια για ένταξη σε παρόμοια προγράμματα.

Ο προσανατολισμός της Δημοτικής Αρχής στον αθλητισμό παραμένει δύσκαμπτος και αγκιστρωμένος σε τακτικές του παρελθόντος(κακή οργάνωση του ανάλογου δυναμικού,πλήρης παραχώρηση των αθλητικών χώρων στον ιδιωτικό τομέα) χωρίς να έχει εναρμονιστεί στις νέες συνθήκες που επικρατούν ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά οι πολίτες και να απασχοληθούν δημιουργικά τα μικρά παιδιά που,από ανάγκη πλέον,παραμένουν στην πόλη το καλοκαίρι.

Δείτε ένα παράδειγμα από τον Δήμο Χαιδαρίου για το θέμα αυτό:

Δωρεάν μαθήματα σε αθλήματα και τέχνες για παιδιά από το Δήμο Χαϊδαρίου

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά της πόλης μας, 6 έως 12 χρόνων, να μάθουν εντελώς δωρεάν αθλήματα και τέχνες.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση
στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. συμμετοχής στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Χαϊδαρίου με κ.α 37128, 37158, 37162.
Η αίτηση διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α και έντυπη στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Τα μαθήματα για τα παιδιά της Αγίας Βαρβάρας, θα γίνονται απογευματινές ώρες στην πόλη μας.

Δικαιούχοι είναι:
Γυναίκες - μητέρες ή άντρες που οποίους έχει παραχωρηθεί δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών ή βρίσκονται σε χηρεία με οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 € για μητέρες με 2 παιδιά , τις 35.000 για μητέρες με 3 ή 4 παιδιά και τα 40.000 € για μητέρες που έχουν πάνω από 5 παιδιά.

Δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συνταξιούχοι, άεργοι, υπάλληλοι Ο.Τ.Α και δημόσιοι υπάλληλοι.

Το πρόγραμμα επιχορηγείται από το ΕΣΠΑ
Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (1ο ΚΑΠΗ, Καλατζάκου 7 τηλ 2105690075 ) και του Δήμου Χαϊδαρίου (Στρ. Καραϊσκάκη και Επαύλεως τηλ 213-2047200 είναι στη διάθεσή σας να σας εξυπηρετήσουν.

www.airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου