Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Λαμίας

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο της Λαμίας
Ανάγκη για σωστή ενημέρωση 
και έγκαιρη οργάνωση της απασχόλησης 

Λαμία, 20/8/2013

Τριακόσιοι πενήντα τρεις (353) άνεργοι 5μηνης απασχόλησης πρόκειται να προσληφθούν στο Δήμο της Λαμίας μέσω του ΟΑΕΔ το Σεπτέμβριο, με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργείου και την κατανομή.

Οι ειδικότητες των ανέργων που προβλέπονται να προσληφθούν είναι: πληροφορικής, διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι, ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι, και γενικών καθηκόντων

Ανεξάρτητα αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται σήμερα οι άνεργοι, με τις αμοιβές που προβλέπεται να πληρωθούν και με τους στόχους που εξυπηρετεί το πρόγραμμα, αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ανάγκη για ετοιμότητα και οργάνωση του Δήμου προκειμένου να αξιοποιήσει όλους αυτούς σε όφελος της πόλης και των δημοτών. Το συντομότερο δυνατόν πρέπει, με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, να οριστούν οι θέσεις και οι υπηρεσίες που θα υποστηριχθούν από τους 353 εργαζόμενους.

Επίσης, επειδή οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ και αφορά μόνο όσους είναι καταχωρημένοι στα μητρώα των ανέργων, είναι σκόπιμο να γίνει ένα ανοιχτό κάλεσμα  σε όλους και να γίνει ευρύτερα γνωστό στην τοπική κοινωνία.

Βασικός σκοπός πρέπει να είναι η πλήρης αξιοποίηση όλων των πόρων, ανθρωπίνων, οικονομικών κλπ, που διατίθενται με τον έναν ή άλλο τρόπο, και με στόχο την αλλαγή της νοοτροπίας της κοινωνίας και τη βελτίωση της εικόνας σε όλους τους τομείς. Αυτό μπορεί να γίνει με ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες, με έγκαιρη οργάνωση, διαφάνεια και καθαρούς όρους συνεργασίας.

Ο αριθμός αυτών που πρόκειται να προσληφθούν είναι μεγάλος και οι ειδικότητες δύσκολα προσαρμόζονται στις ανάγκες του Δήμου. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να δούμε εικόνες υποαπασχόλησης και αναποτελεσματικότητας. Γι’ αυτό η υποδοχή τους πρέπει να προετοιμαστεί σωστά και έγκαιρα Οι 353 νέοι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα «να σηκώσουν την πόλη στα χέρια τους», αρκεί να βρεθούν στις κατάλληλες συνθήκες οργάνωσης και εργασίας.


 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ
Της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου