Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΚΕΔΕ: Πρόταση για κινητικότητα 3.500 δημοτικών υπαλλήλων

Την πρόταση τους η διαθεσιμότητα στους δήμους να είναι βραχεία (15 ημερών) και να είναι εκ των προτέρων διασφαλισμένη η μετακίνηση των δημοτικών υπαλλήλων είτε από δήμους με πλεονάζον προσωπικό σε άλλους με ελλείψεις είτε εντός των ίδιων των δήμων από υπηρεσίες που έχουν «περίσσευμα» σε άλλες που έχουν «έλλειμμα» κατέθεσαν και επίσημα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης τους με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελακή, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η εκτίμηση των δημάρχων όπως τη διατύπωσαν στη συνάντηση, είναι ότι από την αξιολόγηση των δομών των δήμων μπορούν να προκύψουν από 3.000 έως 3.500 υπάλληλοι που αφενός που θα μπορούσαν να συνυπολογιστούν στη διαθεσιμότητα και αφετέρου να μετατραπεί σε ενδοδημοτική  ή και διαδημοτική κινητικότητα. Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι «διαθέσιμοι» από τους ΟΤΑ μπορούν να φτάσουν έως και 5.000, δηλαδή, σχεδόν το 5,5% από τους περίπου 90.000 υπαλλήλους δήμων και περιφερειών.

Ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι βλέπει θετικά μία τέτοια εξέλιξη, πρόσθεσε ωστόσο ότι με δεδομένο ότι η αξιολόγηση των δομών των δήμων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, είναι απαραίτητο να ξεκινήσει άμεσα: «Είναι σημαντικό να γίνει η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο να δημιουργηθούν καλύτερες υπηρεσίες για τον πολίτη αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα, ανάμεσα σε υπηρεσίες του ίδιου δήμου που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε άλλες που έχουν πιθανόν ελλείψεις, αλλά και μεταξύ δήμων που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε άλλους που έχουν πιθανόν ελλείψεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης μετά τη συνάντηση.

Ασκούνης: Πρόταση για ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης:

-          Αποκάλυψε ότι η ΚΕΔΕ έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τους δήμους, μέχρι τέλος Οκτωβρίου να προχωρήσουν στην αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τις υπηρεσίες , τις δομές και να εξορθολογίσουμε τους οργανισμούς μας, να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

-          Τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των δημάρχων πρότειναν στον υπουργό να προχωρήσουν σε ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα: «Δεδομένου ότι εμείς στη φάση αυτή είχαμε προσφέρει τα πάντα με την κατάργηση δύο βασικών κεντρικών αρμοδιοτήτων, δηλαδή την κατάργηση των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας, γι αυτό είπαμε στον Υπουργό ότι πρέπει να προχωρήσουμε στη διαδημοτική και ενδοδημοτική κινητικότητα ανάμεσα στους δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό και σε αυτούς που έχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Νομίζω πως αυτή τη διαδικασία θα την φέρουμε σε πέρας για το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο των δήμων αλλά και των προσφερομένων υπηρεσιών στους πολίτες», τόνισε ο κ. Ασκούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου